Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Tomat- och brödsallad

Överraska med en romantisk tomat- och brödsallad. Rostade paprikor och utsökt tärnat italienskt bröd blandas med tomater, oliver och lök. Små bitar av mumsig mozzarella, färsk basilika och en sagolik olivolja fulländas med riven, färsk parmesan.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C och grill.
  2. Rosta paprikorna i långpanna i ugnen så att de blir svarta i skalet.
  3. Ta ut och lägg i en plastpåse. Låt ånga av så går det lättare att få loss skalet senare.
  4. Klyfta tomaterna och lägg i en bunke. Tärna brödet. Skala och skiva löken tunt.
  5. Blanda samman tomater, bröd, lök och oliver. Skär mozzarellan i mindre bitar, finhacka basilikan och tillsätt detta. Salta och peppra lite på grönsakerna.
  6. Dra av skalet på paprikorna och kärna ur dem. Grovstrimla och vänd ner i salladen.
  7. Ringla över olivolja samt vinäger. Strö över hyvlad parmesan före servering.
  8. Servera gärna tillsammans med Pizzasnurror.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula paprikor
  • 6 stora tomater
  • 5 skivor vitt italienskt bröd
  • 2 rödlökar
  • 25 små oliver
  • 2 mozzarellaostar (à ca 125 g)
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • hyvlad färsk parmesanost till servering
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer