UNDER 30 MIN | Enkel

Varma smörgåspizzor med tomat

Pizza som mellanmål, japp, det fixas enkelt med några rågkakor. Lägg chilisås, tomat och mozzarella på rågkakan och krydda med pizzakryddan framför alla andra – oregano. Gratinera i ugnen 10 minuter och pizzamellanmålet är klart att servera.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär tomater och mozzarella i skivor.
  3. Bred chilisåsen på rågkakorna och lägg på tomaterna och mozzarella.
  4. Krydda med oregano.
  5. Lägg pizzorna på en ugnsplåt och sätt in mitt i ugnen 10-15 minuter.

För alla

Kontrollera noga innehållet i tomatpeston.
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1 plommontomat
  • 1/2 mozzarella (à 125 g)
  • 2 msk chilisås eller tomatpesto
  • 2 runda skivor bröd (gärna rågkakor)
  • 1/2 tsk oregano