Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Tomat- och bönsallad

Här är en fräsch och nyttig tomat- och bönsallad som passar till många olika maträtter. Allt du behöver för att göra den här färggranna salladen är blandade färska bönor av valfri sort, tomat, gul lök, olivolja, salt och peppar.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten. Skär bort rotfästet från tomaterna och kryssa dem lätt på ovansidan med en vass kniv. Koka bönorna mjuka i ca 2 minuter. När ca 30 sekunder återstår, lägg tomaterna i det kokande vattnet. Kyl sedan snabbt av allt i kallt vatten.
  2. Skär varje tomat i klyftor. Skär bort kärnorna.
  3. Fräs löken mjuk i olivoljan. Vänd ner tomatbitar och bönor. Lät allt bli genomvarmt. Smaka av med salt och peppar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 - 3 tomater
  • 200 g blandade, färska bönor t.ex. skär- och vaxbönor
  • 1/2 dl finhackad gul lök
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer