Tomat- och bönragu | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tomat- och bönragu

Tomat- och bönragu är en sås fylld med läckerheter. Bönor, haricots verts och schalottenlökar sveps in i krossade tomater, vitt vin och timjan. Resultatet är ofantligt gott och smakrikt.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skiva vitlöksklyftorna tunt. Skala och skiva schalottenlöken i centimeterstora skivor. Värm oljan på medeltemperatur och lägg i vitlök, schalottenlök och kummin. Låt fräsa tills vitlöken är gyllenbrun.
  2. Tillsätt krossad tomat, timjan och vitt vin. Låt småputtra i 15 minuter. Ställ åt sidan.
  3. Koka haricots verts i saltat vatten i 3 minuter. Kyl dem i kallt vatten. Häll av vattnet och blanda ner i tomatröran.
  4. Häll av och skölj bönorna. Skär tomaten i klyftor. Gröp ut kärnorna. Skär tomatköttet i småbitar. Blanda i och smaksätt med salt och svartpeppar. Servera rumsvarm.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 schalottenlökar
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 tsk hel kummin
  • 1/2 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 ask haricots verts (à 150 g)
  • 1 burk stora vita bönor (à 400 g)
  • 1 burk svarta bönor (à 400 g)
  • 1 tomat
  • 3/4 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1180 kJ / 280 kCal
Läs mer om näringsvärden