Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Pizza med potatis och chorizo

Ett annorlunda recept på smakrik pizza med potatis och chorizo. Du gör den stora pizzan av bland annat bacon, rödlök, pizzakit med tomatsås, riven ost och basilika. Servera gärna med en nyttig kål- och morotssallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala, skär i skivor och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, 10–15 minuter. Häll av och låt potatisen ånga av. Skär korven i skivor och baconet i bitar.
  3. Skala, halvera och strimla löken. Blanda den med vinäger och hälften av oljan.
  4. Öppna pizzarullen enligt anvisning på förpackningen.
  5. Pensla bottnen med resten av oljan. Bred på tomatsåsen. Fördela potatisen över. Krydda med peppar. Fördela korv, bacon, lök och ost på pizzan.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Dela pizzan i bitar. Garnera med basilikan. Servera gärna med en kål- och morotssallad.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2012.

Tips

Koka gärna potatisen dagen före. Med förkokt potatis och färdigt pizzakit kan det knappast bli enklare.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 stora potatisar
  • 2 chorizo
  • 1/2 paket bacon (à 140 g)
  • 1 rödlök
  • 1 msk vit- eller rödvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 pizzakit med tomatsås (à 600 g)
  • 1 påse riven pizzaost (à 150 g)
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1/2 kruka basilika till garnering
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer