Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel

Tomat- och auberginepasta med mozzarella

En pastarätt med tomatsås fungerar faktiskt jämt! Här har färsen sällskap av tärnad aubergine, parmesan för sälta, och härligt nötig mâchesallad. Buon appetito!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 7, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Skär auberginen i tärningar. Skala och hacka rödlöken. Fräs aubergine och lök i oljan i en gryta i ca 3 minuter, lyft upp och lägg på en tallrik. Stek sedan färsen i grytan. 
  3. Sänk värmen och krydda med salt och cayennepeppar och pressa i vitlöken. Rör i passerade tomater och aubergine- och lökfräset. Sjud under lock i 5 minuter.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.  
  5. Hyvla parmesanen med osthyvel.
  6. Servera pastan med tomat- och auberginesås med parmesan och mâchesallad.

För alla

Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Tips

Stek auberginen med lite chiliflakes för extra hetta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 aubergine (à 300 g)
  • 1 rödlök
  • 2 msk olivolja
  • 500 g blandfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 500 g passerade tomater
  • 4 port pasta (gärna cassarecce)
  • 1 dl hyvlad parmesanost
  • 65 g mâchesallad
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2751 kJ / 657 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer