Tomat- och auberginepasta med parmesan

Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
0
Tomat- och auberginepasta med parmesan

En pastarätt med tomatsås fungerar faktiskt jämt! Här har färsen sällskap av tärnad aubergine, parmesan för sälta, och härligt nötig mâchesallad. Buon appetito!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2021

Tomat- och auberginepasta med parmesan

Ingredienser

4 portioner
1   aubergine (à ca 300 g)
1   rödlök
2 msk  olivolja
500 g  blandfärs
1/2 tsk  salt
2 krm  cayennepeppar
1   vitlöksklyfta
500 g  passerade tomater
4   port pasta (gärna cassarecce)
1 dl  hyvlad parmesan
65 g  mâchesallad

För alla

Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: byt ut osten mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex Parmigiano Reggiano.

Gör så här

Tips

Stek auberginen med lite chiliflakes för extra hetta.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2751 KJ / 657 kCal
Fett27 g
Salt1.5 g
Kolhydrater60 g
Protein39 g

Testa liknande recept

Lammfärssås med gemelli
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Auberginepasta med pumpakärnor
Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Köttfärssås med farfalle
Betyg 3.7 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Smörstekt spätta med romescosås
Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Köttfärssås med tomatpesto
Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Köttfärssås med gremolata och tagliatelle
Betyg 3.7 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga