Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Kanelknäcke med cheddar och russin- & mandelchutney

På jakt efter nåt trevligt att bjuda på till advent? Vi tipsar om kanelknäcke toppat med en smakrik, hemlagad chutney och en god cheddarost. Russinchutney med äpple, lök, vitlök, chili och sötmandel är smakrik och ett trevligt inslag på glöggfikat.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Chutney: Fintärna äpple samt finhacka lök, vitlök, chili och mandel.
  2. Blanda tillsammans med russin, äppelcidervinäger och socker i en kastrull. Koka kraftigt ca. 5 minuter tills konsistensen tjocknar. Smaka av med salt och kyl ner.
  3. Till servering: Toppa kanelknäcke med cheddarost och chutney, strö ev över lite hackad persilja.

För alla

Fri från laktos och ägg men innehåller gluten.
Gör mjölkproteinfri: byt osten mot mjölkproteinfritt ostalternativ.

Recept och bild i samarbete med Wasabröd.

Ingredienser

Portioner: 8
Russin- & mandelchutney
  • 1/4 äpple
  • 1/4 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 röd chili
  • 50 g skalad sötmandel
  • 50 g russin
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1/2 dl socker
  • salt
Till servering
  • 300 g cheddarost
  • 8 skivor kanelknäcke
  • ev hackad persilja
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer