Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Lingonchutney

Ett smakrikt recept på lingonchutney som passar bra att servera istället för gelé till bland annat kött. Du gör chutneyn av bland annat schalottenlök, vitlök, chili, lingon och socker.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka schalottenlök, vitlöksklyfta och ingefära. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukt.
  2. Fräs detta i olivolja i en kastrull 2 minuter utan att det tar färg.
  3. Tillsätt lingon, socker och honung. Låt koka ihop till en ganska fast konsistens ca 45 minuter. Servera gärna till Norrländsk renskavsgryta.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 - 2 1/2 cm ingefära
  • 1/2 chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 1 msk olivolja
  • 7 dl lingon (7 dl motsvarar ca 450 g)
  • 1 dl socker
  • 1 msk honung
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer