Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Tomat med fromage frais och gräslök

Prova ett gott och lite annorlunda tillbehör som passar både som tilltugg eller förrätt: fyllda småtomater med feta- och färskostkräm toppade med finskuren gräslök. Tjusigt, enkelt och riktigt gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta pinjenötterna i en torr, het stekpanna tills de får färg. Låt svalna.
  2. Skär av toppen på tomaterna och pressa försiktigt ut kärnorna.
  3. Riv eller smula fetaosten fint, rör ihop med färskosten och fyll i en spritspåse.
  4. Pressa vitlöken och rör ihop med olivolja och pinjenötter.
  5. Spritsa färskostkrämen i tomaterna. Vänd dem försiktigt i vitlöksoljan och toppa med gräslöken.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost och fetaost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 msk pinjenötter
  • 250 g miniplommontomater
  • 50 g riven fetaost
  • 1 dl naturell färskost
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl finskuren gräslök
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1122 kJ / 268 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer