Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Parmarulle

Överraska dina vänner genom att inleda middagen med den här spektakulära parmarullen. En krämig röra gjord på philadelphiaost, rödlök, citronjuice, tabasco och mosad avokado rullas in i parmaskinkan och toppas med rostade pinjenötter och timjan.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och mosa avokadorna. Skala och finhacka rödlöken. Blanda med philadelphiaost och citronjuice. Smaka av med tabasco, salt och peppar.
  2. Lägg hälften av parmaskinkskivorna omlott på en bit plastfilm. Bre ut hälften av röran på skinkan och rulla ihop. Försegla med plastfilmen. Gör samma sak med resten av parmaskinksskivorna. Låt stelna minst 1-2 timmar i frysen (kan förberedas flera dagar i förväg).
  3. Rosta pinjenötterna i torr, het panna. Se upp så de inte bränns. Låt svalna.
  4. Ta ut parmarullarna och låt tina i 15 minuter. Skär i 3 cm tjocka skivor.
  5. Toppa med pinjenötter och färsk timjan. Låt stå framme att tina i 1-2 timmar före servering.

Tips

Rullarna kan förberedas flera dagar i förväg.

Ingredienser

Portioner: 12 st
  • 2 avokado
  • 1 liten rödlök
  • 3 msk färskost
  • 2 msk citronjuice
  • 1/2 tsk tabasco
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 10 skivor parmaskinka
Garnering
  • 1 påse pinjenötter (à 35 g)
  • färsk timjan
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?