UNDER 30 MIN | Enkel

Pizza med bacon, päron och ädelost

En enkel smördegspizza med bacon, päron och ädelost blir succé på glöggmingel eller middagsbjudning. Skär upp i snittar och servera som aptitretare före maten eller munsbitar till drinken.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6-8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Strimla baconet och stek knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper.
  3. Rulla ut smördegen på en bakpappersklädd plåt. Bred ut färskosten och smula över ädelosten. Skiva päronet tunt, gärna med en mandolin och fördela päronet över.
  4. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter, tills den får lite färg.
  5. Strö över baconet och skär i bitar.

För alla

Kontrollera noga innehållet i smördegen.
Fri från ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt smördeg.

Näringsvärdet är beräknat per port på 6 port.

Ingredienser

Portioner: 6-8
  • 1 förp skivat bacon (à 125 g)
  • 1 rulle kyld smördeg (à ca 250 g)
  • 100 g färskost
  • 100 g ädelost
  • 1 fast päron

Näringsvärde
Per portion

Energi 1487 kJ / 355 kCal