Örtkräm

Betyg 2 av 5.
6 personer har röstat
0
Örtkräm

En örtkräm av hälften färskost, hälften naturell yoghurt som passar till det mesta, inte minst som pålägg på ett gott bröd. Här smaksätts örtkrämen med finskuren gräslök, men det går att variera med vilka örter man vill. Persilja, timjan eller basilika till exempel.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2014

Örtkräm

Ingredienser

6 portioner
200 g  färskost
1/2 dl  naturell yoghurt (3 %)
2 msk  finskuren gräslök
1/2 krm  salt
1/2 krm  peppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfri yoghurt och färskost.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut yoghurt mot soja-, havre- eller risbaserad ersättnings- produkt.
Välj mjölkproteinfri färskost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi407 KJ / 97 kCal
Fett9 g
Salt0.4 g
Kolhydrater1 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Tomat med fromage frais och gräslök
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Karamelliserad lökdipp
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Festost
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Laxröra med ost
Betyg 4.5 av 5.
45 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Getostkräm på mandelpotatischips
Betyg 2.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Knäcketårta med citronfärskost och sill
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga