Mustig lins- och kokossoppa med räksalsa

Här är en mustig lins- och kokossoppa med räksalsa som är en otroligt god och festlig soppa med smaker utöver det vanliga. Soppan har en härlig krämighet och tillsammans med räksalsan och en skiva rostat bröd har du en uppskattad och tjusig rätt!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2011

Ingredienser
4 portioner
2 1/2 dl torkade röda linser
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 1/2 tsk spiskummin
1 1/2 tsk malen ingefära
1 1/5 l vatten
3 msk konc kycklingfond
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
3 1/2 msk färskpressad limejuice
olja
salt
peppar
Räksalsa
ca 250 g skalade räkor
1 tomat
1 kruka koriander
Gör så här
00:04:00
00:25:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Väldigt, väldigt god! Men alldeles för vattnig soppa, jag kommer plocka bort 0.5 l (8pers) nästa gång eller kika utan lock som annan kommentar sa
Joakim
2022-11-13God smak men alldeles för vattnig om man följer receptet. Jag hade kokat utan lock till att börja med och minskat mängden vatten. Det är enklare att tillsätta vätska om den blir för tjock.
Caroline
2021-11-03En av de mina favoritsoppor!
Johanna
2021-04-15