Tom yum med kräftor
Citrongräs, chili och ingefära ger karaktär till den thailändska soppan tom yum. I vår version smidigt tillagad med kräftstjärtar i lake. De rosa kräftstjärtarna tillsammans med krispiga sockerärtor ger färg och fräschör till den här härligt smakrika soppan.
Ingredienser
4 portioner
1 förp kräftstjärtar i lake (à 360 g)
1 citrongräs
2 cm färsk ingefära
1/2 röd chili
1 l hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 tsk fisksås
1 lime
salt
10 sockerärtor
1/2 kruka gräslök
2 tomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi402 KJ / 97 kCal
Fett1.5 g
Kolhydrater3.6 g
Protein16.1 g
Kommentarer
Hej Gun! Du kan byta ut fisksåsen mot japansk soja. Lycka tilL!
Redaktionen
2013-09-19Är allergisk mot fisk men inte mot skaldjur. Kan man byta ut fisksåsen?
Gun
2013-09-16Har inte provat ännu men ska göra det. Den låter god
Ann-kristin
2013-09-16