Tom yum med kräftor

Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
3
Tom yum med kräftor

Citrongräs, chili och ingefära ger karaktär till den thailändska soppan tom yum. I vår version smidigt tillagad med kräftstjärtar i lake. De rosa kräftstjärtarna tillsammans med krispiga sockerärtor ger färg och fräschör till den här härligt smakrika soppan.

Tom yum med kräftor

Ingredienser

4 portioner
1 förp kräftstjärtar i lake (à 360 g)
1 citrongräs
2 cm färsk ingefära
1/2 röd chili
1 l hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 tsk fisksås
1 lime
salt
10 sockerärtor
1/2 kruka gräslök
2 tomater

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Hej Gun! Du kan byta ut fisksåsen mot japansk soja. Lycka tilL!

Redaktionen

2013-09-19

Är allergisk mot fisk men inte mot skaldjur. Kan man byta ut fisksåsen?

Gun

2013-09-16

Har inte provat ännu men ska göra det. Den låter god

Ann-kristin

2013-09-16

Näringsvärde per portion

Energi402 KJ / 97 kCal
Fett1.5 g
Kolhydrater3.6 g
Protein16.1 g

Testa liknande recept

Paneng Gai
Betyg 3.7 av 5.
24 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Thailändsk fisksoppa
Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lime- och chilismör
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tom kha gai
Betyg 4.1 av 5.
112 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Avokadosallad med kungsräkor
Betyg 3.5 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kyckling med grön curry och bambuskott
Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga