Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tom yum med kräftor

Citrongräs, chili och ingefära ger karaktär till den thailändska soppan tom yum. I vår version smidigt tillagad med kräftstjärtar i lake. De rosa kräftstjärtarna tillsammans med krispiga sockerärtor ger färg och fräschör till den här härligt smakrika soppan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt kräftorna rinna av men spara spadet. Banka sönder den nedre delen på citrongräset med en kastrull och knyt ihop gräset med en enkel knut. Skala och skiva ingefäran. Dela, kärna ur och strimla chilin.
  2. Koka upp buljongen tillsammans med kräftspadet, citrongräs, ingefära, chili och fisksås. Koka sakta ca 5 minuter. Smaksätt med pressad limesaft och ev. salt.
  3. Strimla sockerärterna. Skär gräslöken i ca 2 cm långa strån. Dela, krama ur kärnorna och tärna tomaterna.
  4. Sila över buljongen i en annan kastrull. Koka upp, lägg i kräftor och grönsaker. Servera direkt i varma skålar.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen och fisksåsen.
Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förp kräftstjärtar i lake (à 360 g)
  • 1 citrongräs
  • 2 cm färsk ingefära
  • 1/2 röd chili
  • 1 l hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 tsk fisksås
  • 1 lime
  • ev salt
  • 10 sockerärtor
  • 1/2 kruka gräslök
  • 2 tomater
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 402 kJ / 97 kCal