Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Kyckling med grön curry och bambuskott

Fyllig thailändsk gryta med kycklingfilé, grön curry, bambuskott, mild kokosmjölk och het piri-piri. Servera kycklingcurryn med jasminris och en god sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kycklingfilén i strimlor. Skala och hacka löken.
  2. Bryn löken i olja. Tillsätt kycklingfilén och fortsätt att bryna.
  3. Tillsätt grön curry med bambuskott, avrunna bambuskott och kokosmjölk och rör om. Låt det sjuda ca 10 min.
  4. Krossa och skär citrongräset i bitar. Tillsätt citrongräset, fisksås och piri piri. Låt grytan koka någon minut.
  5. Lägg på hela blad av thaibasilika.
  6. Servera med jasminris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 1 burk grön curry med bambuskott, grytbas (à 400 ml)
  • 2 burkar bambuskott (à ca 200 g)
  • 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
  • 1 citrongräs
  • 1 msk fisksås
  • 2 piri-piri
  • thaibasilika
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer