Paneng Gai

23
11
Paneng Gai

Om du tycker om asiatiskt och smaken av curry så är Paneng Gai något du bör testa att laga till. Kyckling, purjolök, citrongräs, currypasta, fisksås, socker och kokosmjölk är allt du behöver för att laga till denna kryddiga rätt.

Paneng Gai

Ingredienser

4 portioner
4 kycklingfiléer
1 purjolök
2 bitar konserverat citrongräs
olja
2 msk röd currypasta
2 msk asiatisk fisksås
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
2 msk socker

Gör så här

Tips

Blanda grönsallad, mango, ananas och gurka till en sallad. Garnera med limeklyftor. För hetare mat, tillsätt mer currypaste.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Redaktionen

2015-04-29

Hej Ulrika! Det finns i hyllan bland koloniala konserver. Annars får du prata med din handlare som kan ta hem. Vill du använda färskt citrongrä: Krossa ett färskt citrongräs med botten av en kastrull. Bind ihop det med en knut och koka med i grytan. Lycka till!

Ulrika

2015-04-21

Var i hela fridens namn får man tag på konserverat citrongräs? Inte i någon av alla mataffärer i min kommun (Kungälv) finns det att få tag på. Kan man ersätta det med något? Funkar "riktigt" citrongräs exempelvis? Och hur ska jag hantera det? Jag vet ju att det är lite speciellt...

Christin

2013-10-06

Byter kyckling mot fläskfilé även buljongen byts ut mot kalvfond. Inget socker. Lime och vitkål blir jättegott och matigare.