Paneng Gai
Om du tycker om asiatiskt och smaken av curry så är Paneng Gai något du bör testa att laga till. Kyckling, purjolök, citrongräs, currypasta, fisksås, socker och kokosmjölk är allt du behöver för att laga till denna kryddiga rätt.
Ingredienser
4 portioner
4 kycklingfiléer
1 purjolök
2 bitar konserverat citrongräs
olja
2 msk röd currypasta
2 msk asiatisk fisksås
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
2 msk socker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag har använt mig av överskottet av citronmeliss en gång istället för citrongräs. Vill minnas att det bidrog med samma smak men det gick inte att äta direkt.
Malika
2024-08-05Hej Ulrika! Det finns i hyllan bland koloniala konserver. Annars får du prata med din handlare som kan ta hem. Vill du använda färskt citrongrä: Krossa ett färskt citrongräs med botten av en kastrull. Bind ihop det med en knut och koka med i grytan. Lycka till!
Redaktionen
2015-04-29Var i hela fridens namn får man tag på konserverat citrongräs? Inte i någon av alla mataffärer i min kommun (Kungälv) finns det att få tag på. Kan man ersätta det med något? Funkar "riktigt" citrongräs exempelvis? Och hur ska jag hantera det? Jag vet ju att det är lite speciellt...
Ulrika
2015-04-21