Paneng Gai

Om du tycker om asiatiskt och smaken av curry så är Paneng Gai något du bör testa att laga till. Kyckling, purjolök, citrongräs, currypasta, fisksås, socker och kokosmjölk är allt du behöver för att laga till denna kryddiga rätt.

Ingredienser
4 portioner
4 kycklingfiléer
1 purjolök
2 bitar konserverat citrongräs
olja
2 msk röd currypasta
2 msk asiatisk fisksås
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
2 msk socker
Gör så här
00:03:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Fantastiskt recept, lätt att laga och så j-a gott. Tummen upp!
Eva
2025-01-10Jag har använt mig av överskottet av citronmeliss en gång istället för citrongräs. Vill minnas att det bidrog med samma smak men det gick inte att äta direkt.
Malika
2024-08-05Hej Ulrika! Det finns i hyllan bland koloniala konserver. Annars får du prata med din handlare som kan ta hem. Vill du använda färskt citrongrä: Krossa ett färskt citrongräs med botten av en kastrull. Bind ihop det med en knut och koka med i grytan. Lycka till!
Redaktionen
2015-04-29