Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Paneng Gai

Om du tycker om asiatiskt och smaken av curry så är Paneng Gai något du bör testa att laga till. Kyckling, purjolök, citrongräs, currypasta, fisksås, socker och kokosmjölk är allt du behöver för att laga till denna kryddiga rätt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kycklingen i cm-tjocka strimlor. Ansa och skölj purjolöken. Skär bort den gröna delen, skiva purjon tunt. Bulta ut citrongräsbitarna (då avger de mer smak).
  2. Stek eller woka kycklingen i en het lätt oljad panna. Rör ner currypasten. Låt fräsa i någon minut.
  3. Tillsätt purjolök, fisksås, citrongräs, kokosmjölk och socker. Sjud på låg värme i 3-4 minuter.
  4. Lägg upp i djupa tallrikar och servera med ris.

Tips

Blanda grönsallad, mango, ananas och gurka till en sallad. Garnera med limeklyftor. För hetare mat, tillsätt mer currypaste.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 purjolök
  • 2 bitar konserverat citrongräs
  • olja
  • 2 msk röd currypasta
  • 2 msk asiatisk fisksås
  • 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
  • 2 msk socker
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info