Paneng Gai

Betyg 3.7 av 5.
24 personer har röstat
12
Paneng Gai

Om du tycker om asiatiskt och smaken av curry så är Paneng Gai något du bör testa att laga till. Kyckling, purjolök, citrongräs, currypasta, fisksås, socker och kokosmjölk är allt du behöver för att laga till denna kryddiga rätt.

Paneng Gai

Ingredienser

4 portioner
4 kycklingfiléer
1 purjolök
2 bitar konserverat citrongräs
olja
2 msk röd currypasta
2 msk asiatisk fisksås
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
2 msk socker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
24 personer har röstat

Kommentarer

Jag har använt mig av överskottet av citronmeliss en gång istället för citrongräs. Vill minnas att det bidrog med samma smak men det gick inte att äta direkt.

Malika

2024-08-05

Hej Ulrika! Det finns i hyllan bland koloniala konserver. Annars får du prata med din handlare som kan ta hem. Vill du använda färskt citrongrä: Krossa ett färskt citrongräs med botten av en kastrull. Bind ihop det med en knut och koka med i grytan. Lycka till!

Redaktionen

2015-04-29

Var i hela fridens namn får man tag på konserverat citrongräs? Inte i någon av alla mataffärer i min kommun (Kungälv) finns det att få tag på. Kan man ersätta det med något? Funkar "riktigt" citrongräs exempelvis? Och hur ska jag hantera det? Jag vet ju att det är lite speciellt...

Ulrika

2015-04-21

Testa liknande recept

Sås Thai style
Betyg 3.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tom kha gai
Betyg 4.1 av 5.
112 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Cashew wok
Betyg 3.6 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Röd currykyckling med ananas
Betyg 3.6 av 5.
43 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Röd currypasta
Betyg 4.3 av 5.
20 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kyckling med grön curry och bambuskott
Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga