Tom ka gai – thailändsk kycklingsoppa | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tom ka gai – thailändsk kycklingsoppa

Njut en thailändsk klassiker. Tom ka gai går fort att göra och fungerar året om, både till vardags och som festsoppa. Det är den magiska kombinationen av kyckling, kokosmjölk, röd peppar och ingefära som gör det. Men citrongräset hjälper också till.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda och koka upp kokosmjölk, buljong, limeblad och krossat citrongräs. Sänk värmen och låt sjuda ca 5 minuter.
  2. Skär kycklingfiléerna i strimlor.
  3. Ansa och skiva champinjonerna och salladslöken tunt. Skala och skiva morötterna. Dela, kärna ur och hacka chilin, skala och riv ingefäran. 
  4. Tillsätt kyckling, champinjoner, morötter, chili och ingefära. Låt sjuda tills kycklingköttet är klart, ca 5 minuter.
  5. Lägg i salladslöken och smaksätt med salt och pressad limesaft.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 ml kokosmjölk
  • 5 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 tsk hackade limeblad
  • 2 citrongräs
  • 4 kycklingfiléer
  • 125 g champinjoner
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • 2 morötter
  • 1 röd spansk peppar
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • flingsalt med jod
  • 1 lime
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1728 kJ / 414 kCal