Tom ka gai – thailändsk kycklingsoppa

Betyg 3.9 av 5.
140 personer har röstat
20
Tom ka gai – thailändsk kycklingsoppa

Njut en thailändsk klassiker. Tom ka gai går fort att göra och fungerar året om, både till vardags och som festsoppa. Det är den magiska kombinationen av kyckling, kokosmjölk, röd peppar och ingefära som gör det. Men citrongräset hjälper också till.

Tom ka gai – thailändsk kycklingsoppa

Ingredienser

4 portioner
400 ml kokosmjölk
5 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 tsk hackade limeblad
2 citrongräs
4 kycklingfiléer
125 g champinjoner
1/2 påse salladslök (à 125 g)
2 morötter
1 röd spansk peppar
2 msk riven färsk ingefära
flingsalt med jod
1 lime

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
140 personer har röstat

Kommentarer

Saknar sting, alldeles för smaklöst! Mera chili behövs.

Annika

2023-09-14

Goda smaker tyckte hela familjen! Vi hade glasnudlar till, blev mer mättande eftersom soppan är rätt tunn (spadet).

Maria

2022-03-19

Lättlagad och god, hade nudlar till 🤗

Carola

2021-10-28

Näringsvärde per portion

Energi1728 KJ / 414 kCal
Fett25.9 g
Kolhydrater10.5 g
Protein33.1 g

Testa liknande recept

Banan- och ananaspannkakor
Betyg 2.9 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Laxspett med papayasallad
Betyg 3.4 av 5.
26 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sotad laxtaco med rostad majs
Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kyckling med massamancurrygryta
Betyg 3.4 av 5.
51 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kycklingfajita med pico-de-gallosalsa
Betyg 3.4 av 5.
37 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vitlöksstekt kalkon med svamprisotto
Betyg 2.8 av 5.
42 personer har röstat
Under 60 min att tillaga