Tom ka gai – thailändsk kycklingsoppa

122
15
Tom ka gai – thailändsk kycklingsoppa

Njut en thailändsk klassiker. Tom ka gai går fort att göra och fungerar året om, både till vardags och som festsoppa. Det är den magiska kombinationen av kyckling, kokosmjölk, röd peppar och ingefära som gör det. Men citrongräset hjälper också till.

Skriv ut
Tom ka gai – thailändsk kycklingsoppa

Ingredienser

4 portioner
400 ml
kokosmjölk
5 dl
kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 tsk
hackade limeblad
2
citrongräs
4
kycklingfiléer
125 g
champinjoner
1/2
påse salladslök (à 125 g)
2
morötter
1
röd spansk peppar
2 msk
riven färsk ingefära
-
flingsalt med jod
1
lime

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

122

Kommentarer

Carolin

2021-03-03

Mycket god med många smaker. Vi åt vitlöksbröd till.

Gunilla

2020-11-02

Jag använde två burkar kokosmjölk då vi tyckte det var lite spad för soppa. Annars en helt fantastiskt god soppa

Susanna

2020-10-06

Fräsch och god smak. Lätt att laga. Dock var den inte särskilt mättande. Ska prova med någon form av nudlar eller annan pasta i nästa gång.

Näringsvärde per portion

Energi 1728 KJ / 414 kCal
Fett 25.9 g
Kolhydrater 10.5 g
Protein 33.1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept