Tom ka gai – thailändsk kycklingsoppa

134
19
Tom ka gai – thailändsk kycklingsoppa

Njut en thailändsk klassiker. Tom ka gai går fort att göra och fungerar året om, både till vardags och som festsoppa. Det är den magiska kombinationen av kyckling, kokosmjölk, röd peppar och ingefära som gör det. Men citrongräset hjälper också till.

Tom ka gai – thailändsk kycklingsoppa

Ingredienser

4 portioner
400 ml kokosmjölk
5 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 tsk hackade limeblad
2 citrongräs
4 kycklingfiléer
125 g champinjoner
1/2 påse salladslök (à 125 g)
2 morötter
1 röd spansk peppar
2 msk riven färsk ingefära
flingsalt med jod
1 lime

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

134

Kommentarer

Maria

2022-03-19

Goda smaker tyckte hela familjen! Vi hade glasnudlar till, blev mer mättande eftersom soppan är rätt tunn (spadet).

Carola

2021-10-28

Lättlagad och god, hade nudlar till 🤗

Malin

2021-10-03

Soppan blev blaskig & smakade nästan bara ingetdera. Inget för mig.

Näringsvärde per portion

Energi 1728 KJ / 414 kCal
Fett 25.9 g
Kolhydrater 10.5 g
Protein 33.1 g
Läs mer om näringsvärden