Tom ka gai – thailändsk kycklingsoppa
Njut en thailändsk klassiker. Tom ka gai går fort att göra och fungerar året om, både till vardags och som festsoppa. Det är den magiska kombinationen av kyckling, kokosmjölk, röd peppar och ingefära som gör det. Men citrongräset hjälper också till.
Ingredienser
4 portioner
400 ml kokosmjölk
5 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 tsk hackade limeblad
2 citrongräs
4 kycklingfiléer
125 g champinjoner
1/2 påse salladslök (à 125 g)
2 morötter
1 röd spansk peppar
2 msk riven färsk ingefära
flingsalt med jod
1 lime
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1728 KJ / 414 kCal
Fett25.9 g
Kolhydrater10.5 g
Protein33.1 g
Kommentarer
Saknar sting, alldeles för smaklöst! Mera chili behövs.
Annika
2023-09-14Goda smaker tyckte hela familjen! Vi hade glasnudlar till, blev mer mättande eftersom soppan är rätt tunn (spadet).
Maria
2022-03-19Lättlagad och god, hade nudlar till 🤗
Carola
2021-10-28