Tom ka gai | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tom ka gai

Tom ka gai, den thailändska kycklingsoppan, är en het och matig soppa med ingredienser som kokosmjölk, citrongräs, champinjoner, ingefära och spansk peppar. Smaka av med salt och pressad limesaft, servera och njut.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 5, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp kokosmjölken och kycklingbuljong med limeblad och krossat citrongräs. Sänk värmen och låt sjuda ca 5 minuter.
  2. Skär kycklingfiléerna i strimlor.
  3. Skär svampen i tunna skivor. Skala och skiva morötterna. Dela, kärna ur och hacka spansk peppar samt skala och riv ingefäran.
  4. Tillsätt kyckling, champinjoner, morötter, chili och ingefära. Låt sjuda tills kycklingköttet är mört, ca 5 minuter.
  5. Ansa och skär salladslöken i tunna skivor.
  6. Lägg salladslöken i soppan och smaka av med salt och pressad limesaft.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

  • 400 ml kokosmjölk
  • 5 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 tsk hackade limeblad
  • 2 citrongräs
  • 4 kycklingfiléer
  • 125 g champinjoner
  • 2 morötter
  • 1 spansk peppar
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • 1/2 påse (à 125 g) salladslök
  • salt
  • 1 lime
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1738 kJ / 416 kCal