Tom ka gai

Tom ka gai, den thailändska kycklingsoppan, är en het och matig soppa med ingredienser som kokosmjölk, citrongräs, champinjoner, ingefära och spansk peppar. Smaka av med salt och pressad limesaft, servera och njut.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2013

Ingredienser
4 portioner
400 ml kokosmjölk
5 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 tsk hackade limeblad
2 citrongräs
4 kycklingfiléer
125 g champinjoner
2 morötter
1 spansk peppar
2 msk finriven färsk ingefära
1/2 påse (à 125 g) salladslök
salt
1 lime
Gör så här
00:05:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1738 KJ / 416 kCal
Fett26.1 g
Kolhydrater11.4 g
Protein33 g
Kommentar
Tror den blir ännu godare med kycklinglårfile istället för kycklingfiléer.
Mikael
2013-01-23