Tom ka gai

Betyg 3.5 av 5.
23 personer har röstat
1
Tom ka gai

Tom ka gai, den thailändska kycklingsoppan, är en het och matig soppa med ingredienser som kokosmjölk, citrongräs, champinjoner, ingefära och spansk peppar. Smaka av med salt och pressad limesaft, servera och njut.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2013

Tom ka gai

Ingredienser

undefined
400 ml  kokosmjölk
5 dl  kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 tsk  hackade limeblad
2   citrongräs
4   kycklingfiléer
125 g  champinjoner
2   morötter
1   spansk peppar
2 msk  finriven färsk ingefära
1/2   påse (à 125 g) salladslök
salt
1   lime

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
23 personer har röstat

Kommentar

Tror den blir ännu godare med kycklinglårfile istället för kycklingfiléer.

Mikael

2013-01-23

Näringsvärde per portion

Energi1738 KJ / 416 kCal
Fett26.1 g
Kolhydrater11.4 g
Protein33 g

Testa liknande recept

Blomkålssoppa med kokossmak
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Röd currypasta
Betyg 4.3 av 5.
20 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tom yam goong
Betyg 4 av 5.
51 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tom kha gai
Betyg 4.1 av 5.
105 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tom ka gai – thailändsk kycklingsoppa
Betyg 3.9 av 5.
138 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Paneng Gai
Betyg 3.7 av 5.
24 personer har röstat
Under 30 min att tillaga