Tom ka gai

22
1
Tom ka gai

Tom ka gai, den thailändska kycklingsoppan, är en het och matig soppa med ingredienser som kokosmjölk, citrongräs, champinjoner, ingefära och spansk peppar. Smaka av med salt och pressad limesaft, servera och njut.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2013

Tom ka gai

Ingredienser

400 ml kokosmjölk
5 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 tsk hackade limeblad
2 citrongräs
4 kycklingfiléer
125 g champinjoner
2 morötter
1 spansk peppar
2 msk finriven färsk ingefära
1/2 påse (à 125 g) salladslök
salt
1 lime

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentar

Mikael

2013-01-23

Tror den blir ännu godare med kycklinglårfile istället för kycklingfiléer.

Näringsvärde per portion

Energi 1738 KJ / 416 kCal
Fett 26.1 g
Kolhydrater 11.4 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden