Blomkålssoppa med kokossmak | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Blomkålssoppa med kokossmak

Blomkålssoppa med kokossmak är en härlig soppa där många smaker möts och bildar en lagom stark middagsrätt. Toppa soppan med hackad koriander.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär citrongräset i 3-4 cm långa bitar och riv limbladen i mindre bitar.
  2. Rör om i kokosmjölken och häll den och buljongen i en gryta. Skala och hacka vitlök och ingefära. Skölj och kärna ur chilipepparn. Lägg ner alltsammans i grytan tillsammans med citrongräs och limeblad. Koka upp och låt sjuda under lock ca 15 min. Sila ner buljongen i en skål.
  3. Skala och skiva löken. Hetta upp oljan i grytan. Lägg i lök och strö över gurkmeja och socker. Fräs på svag värme ett par min. Skölj och skär blomkålen i små buketter. Ta med en del av bladen. Lägg allt i grytan och sjud ytterligare ca 5 min under omrörning. Späd med buljongen, limejuice och sojasås. Koka upp och låt sjuda under lock ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.
  4. Ansa och skölj salladslökarna. Strimla dem och hacka koriandern. Blanda ner det gröna i soppan och servera.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 stjälkar citrongräs
  • 2 kaffir limeblad
  • 400 g kokosmjölk
  • 1 l grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 1/2 cm färsk ingefära
  • 1 röd chilipeppar
  • 1 gul lök
  • 2 msk sesamolja eller rapsolja
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk socker
  • 1 blomkålshuvud
  • 1 msk pressad saft från lime
  • 1 msk ljus sojasås
  • salt och peppar
  • 3 salladslökar
  • 2 msk färsk hackad koriander
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1460 kJ / 350 kCal
Fett: 24 g
Läs mer om näringsvärden