Blomkålssoppa med kokos och curry
Blomkålssoppa med kokos och curry är en härlig soppa där smaker som ingefära och citrongräs möts till en mustig middagsrätt. Toppa gärna soppan med hackad koriander.
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk sesamolja
3 potatisar (3 st motsvarar ca 300 g)
1 blomkålshuvud (à ca 600 g)
2 tsk curry
10 dl grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
1 förp kokosmjölk (à 400 g)
1/2 msk riven ingefära
1 förp citrongräs (à 50 g)
1/2 tsk sambal oelek
1 lime (1 msk juice, för 4 port)
1 msk japansk soja
salt
peppar
Till servering
hackad koriander
skivad salladslök eller pumpafrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1509 KJ / 363 kCal
Fett25 g
Salt2.9 g
Kolhydrater25 g
Protein8 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegod och lagom stark soppa.
Kerstin
2010-03-01Jättegod soppa! Kul med blomkål som man inte använder så ofta fast den är väldigt god
Maud
2007-10-27