Tom ka gai | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tom ka gai

Tom ka gai är en klassisk thaisoppa. Denna något mildare och syrliga soppa fungerar ofta som en avsvalkare mellan kryddheta rätter.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kycklingfiléerna i strimlor.
  2. Skär svampen i fina skivor. Skala och skiva löken. Hacka/strimla limebladen.
  3. Koka upp kokosmjölken. Låt den sjuda i 5 minuter.
  4. Tillsätt kyckling, champinjoner, schalottenlök, limeblad och citrongräs samt ev galangalrot/ingefära. Sänk värmen och låt småputtra tills kycklingköttet är mört, ca 5 minuter.
  5. Smaka av med salt och lime. Garnera med chilifrukt och salladslök.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer
  • 200 g champinjoner
  • 8 schalottenlökar
  • 6 limeblad (6 blad kan bytas mot rivet skal av 1 lime)
  • 10 dl kokosmjölk
  • 1 msk finhackat citrongräs
  • 3 skivor galangal rot (alt färsk ingefära)
  • 2 tsk salt
  • 3/4 dl färskpressad limejuice
  • 4 tsk finskuren chilifrukt
  • 4 msk finskuren salladslök
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info