Tofu tacos med avokado och nachos

Taco Tuesday eller klassikern tacofredag? Du väljer! Tofu och bönor steks i en söt teriyakisås som sedan serveras i tortillabröd med blandade grönsaker, avokado och krossade tortillachips för härligt krisp. Toppa med koriander och njut av en härlig middag!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2019

Ingredienser
4 portioner
1 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
1 förp majskorn (à 150 g)
4 tomater
1 rödlök
1 kruka koriander
1 lime
2 msk olivolja
salt
peppar
2 avokador
1/2 cosmopolitansallad
1 förp haricots verts (bönor) (à 150 g)
1/2 msk olja
270 g naturell tofu
150 ml teriyakisås
8 tortillabröd (medium)
ca 150 g tortillachips chili
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3497 KJ / 838 kCal
Fett34 g
Salt5.5 g
Kolhydrater100 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
3 stMenar ni att tofun ska steka med haricots vertsen. För de svarta bönorna är ju blandade med annat?
Lisa
Hej Lisa! Ja, vi menar att tofun ska stekas med haricot vertsen. Vi har förtydligat i receptet att det är haricot vertsen man ska värma tofun med. Hoppas att det ska smaka! Hälsningar Elina
ICA-köket
Jättegott!
Catrin
Godaste jag ätit på länge!
Hanna