Omtyckt vegetariskt recept på grillade tofuspett med en sataysås på jordnötter och sambal oelek. Servera med grillad bellaverde-broccoli och en röra av marinerade böngroddar.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ellen
5/12/2020Verkligen supergott!! Jordnötssåsen och salladen är sjukt goda! Jag marinerade tofu i soja/sambal/sesamolja etc och stekte istället för att göra spett.
Karin
9/15/2019Har inte testat ännu men ser ut som mungbönsgroddar och inte mungbönir på bilden. Tror dessutom att torkade mungbönor behöver koka betydligt längre än 30 s.
Redaktionen ICAse
9/19/2019Hej Karin! Du har helt rätt, det är mungbönsgroddar och inte mungbönor. Vi har nu uppdaterat receptet med rätt ingrediens. Tack för att du uppmärksammade det och vi ber om ursäkt! Hälsningar Elina
Martin
10/14/2018Hur gör man med tofu-spetten?
Redaktionen ICAse
10/18/2018Hej Martin! Ber om ursäkt att det hade missats i receptet. Men här kommer det: Tofuspett: Skär tofun i tärningar och trä upp dem på grillspett. Pensla tofu och bellaverde med oljan och salta och peppra. Grilla ca 5 minuter över direkt värme. Hälsningar Michelle