Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tofu satay

Omtyckt vegetariskt recept på grillade tofuspett med en sataysås på jordnötter och sambal oelek. Servera med grillad bellaverde-broccoli och en röra av marinerade bönor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina sojabönorna
  2. Jordnötssås: Skala och riv vitlök och ingefära. Fräs vitlöken i oljan, tillsätt ingefäran och fräs med ca 30 sekunder. Rör ner sambal oelek, socker och vatten och låt koka sakta ca 10 minuter. Tillsätt jordnötter och soja, koka upp och mixa såsen. Smaka av med pressad limesaft och salt.
  3. Bönor: Koka upp vatten och salt. Lägg i mungbönorna och låt dem ligga i ca 30 sekunder. Häll av i ett durkslag och spola bönorna kalla.
  4. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna på medelvärme.
  5. Till servering: Blanda soja, sesamolja, vinäger och sesamfrö. Vänd ner soja- och mungbönor.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Fler recept med tofu hittar du här.

Ingredienser

Portioner: 4
Jordnötssås
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk olja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk strösocker
  • 3 dl vatten
  • 1 1/2 dl salta jordnötter
  • 1 msk japansk soja
  • 1/2 lime
  • salt
Marinerade bönor
  • 1 l vatten
  • 1 msk salt
  • 150 g mungbönor
  • 2 msk sesamfrön
  • 1/2 dl japansk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk risvinäger eller vitvinsvinäger
  • 250 g sojabönor
  • ca 400 g fast tofu
  • 8 blötlagda träspett
  • 200 g bellaverde broccoli
  • 2 msk olja
Till servering
  • kokt ris
  • färsk koriander
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB