Tofu med sockerärter

Betyg 2.4 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Tofu med sockerärter

Tofu är ett gott och nyttigt alternativ för dig som inte äter kött. Det här receptet på tofu med sockerärter är riktigt smarrigt och dessutom enkelt att laga till. Strö lite sesamfrön över tofun och servera med kokt ris.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2009

Tofu med sockerärter

Ingredienser

4 portioner

Marinad

2 msk tamari eller japansk soja
2 msk finriven ingefära
färskpressad juice av 1 citron
2 pressade vitlöksklyftor
2 krm chilipulver

Tofu

600 g tofu (helst färdigmarinerad)
1/2 dl sesamfrön
2 vitlöksklyftor
1/2 knippe salladslök
150 g sockerärtor
1 msk rapsolja
1 1/2 msk sesamolja
1 1/2 tsk tamari eller japansk soja

Gör så här

01:00:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Sesamfräst tofu
    Betyg 2.7 av 5.48 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sesammarinerade tofuspett
    Betyg 2.9 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vietnamesisk tofu
    Betyg 3 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Popcorn tofu
    Betyg 4.5 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Tofuröra
    Betyg 2.5 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad