Marinerad tofu med mathavre, spenat, kimchi och ägg
Sugen på lite nyttigare vardagsmat? Laga en färgstark bowl med marinerad tofu, kokt mathavre eller något annat matgryn, stekt spenat, kimchi och kokt ägg.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021
Ingredienser
4 portioner
Marinerad tofu
400 g fast tofu
1 liten vitlöksklyfta
1/2 röd peppar (chili)
2 msk japansk soja
1/2 msk honung eller lönnsirap
1/4 dl rapsolja
5 dl mathavre
1 kyckling- eller grönsaksbuljongtärning
4 ägg
1 msk sesamolja
200 g färsk spenat
1 krm salt
Till servering
2 dl kimchi
2 msk rostade sesamfrön
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket gott! Hade inte färsk spenat hemma så tog fryst, tinade den i mikron och fräste som i receptet, det funkade bra..
Camilla
2022-01-25Väldigt god! Toppen att göra om man enkelt vill få till asiatiska smaker. Nästa gång skippar jag sesamoljan då jag inte tyckte att den tillförde så mycket i just den här rätten.
Malin
2021-06-17