Marinerad tofu med mathavre, spenat, kimchi och ägg

11
2
Marinerad tofu med mathavre, spenat, kimchi och ägg

Sugen på lite nyttigare vardagsmat? Laga en färgstark bowl med marinerad tofu, kokt mathavre eller något annat matgryn, stekt spenat, kimchi och kokt ägg.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021

Marinerad tofu med mathavre, spenat, kimchi och ägg

Ingredienser

4 portioner

Marinerad tofu

400 g fast tofu
1 liten vitlöksklyfta
1/2 röd peppar (chili)
2 msk japansk soja
1/2 msk honung eller lönnsirap
1/4 dl rapsolja
5 dl mathavre
1 kyckling- eller grönsaksbuljongtärning
4 ägg
1 msk sesamolja
200 g färsk spenat
1 krm salt

Till servering

2 dl kimchi
2 msk rostade sesamfrön

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör äggfri: uteslut ägg.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Camilla

2022-01-25

Mycket gott! Hade inte färsk spenat hemma så tog fryst, tinade den i mikron och fräste som i receptet, det funkade bra..

Malin

2021-06-17

Väldigt god! Toppen att göra om man enkelt vill få till asiatiska smaker. Nästa gång skippar jag sesamoljan då jag inte tyckte att den tillförde så mycket i just den här rätten.