Marinerad tofu med mathavre, spenat, kimchi och ägg

8
0
Marinerad tofu med mathavre, spenat, kimchi och ägg

Sugen på lite nyttigare vardagsmat? Laga en färgstark bowl med marinerad tofu, kokt mathavre eller något annat matgryn, stekt spenat, kimchi och kokt ägg.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021

Marinerad tofu med mathavre, spenat, kimchi och ägg

Ingredienser

4 portioner

Marinerad tofu

400 g
fast tofu
1
liten vitlöksklyfta
1/2
röd peppar (chili)
2 msk
japansk soja
1/2 msk
honung eller lönnsirap
1/4 dl
rapsolja
5 dl
mathavre
1
kyckling- eller grönsaksbuljongtärning
4
ägg
1 msk
sesamolja
200 g
färsk spenat
1 krm
salt

Till servering

2 dl
kimchi
2 msk
rostade sesamfrön

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör äggfri: uteslut ägg.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Testa liknande recept