Tofu med sockerärter

Betyg 2.4 av 5.
7 personer har röstat
0Klimatsmart
Tofu med sockerärter

Tofu är ett gott och nyttigt alternativ för dig som inte äter kött. Det här receptet på tofu med sockerärter är riktigt smarrigt och dessutom enkelt att laga till. Strö lite sesamfrön över tofun och servera med kokt ris.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2009

Tofu med sockerärter

Ingredienser

4 portioner

Marinad

2 msk tamari eller japansk soja
2 msk finriven ingefära
färskpressad juice av 1 citron
2 pressade vitlöksklyftor
2 krm chilipulver

Tofu

600 g tofu (helst färdigmarinerad)
1/2 dl sesamfrön
2 vitlöksklyftor
1/2 knippe salladslök
150 g sockerärtor
1 msk rapsolja
1 1/2 msk sesamolja
1 1/2 tsk tamari eller japansk soja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.4 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Sesamfräst tofu
Betyg 2.7 av 5.
47 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sesammarinerade tofuspett
Betyg 2.9 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Marinerad tofu med mathavre, spenat, kimchi och ägg
Betyg 4.2 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tofuröra
Betyg 2.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vietnamesisk tofu
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ma po dou fu
Betyg 2.6 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga