Tofu med sockerärter
Tofu är ett gott och nyttigt alternativ för dig som inte äter kött. Det här receptet på tofu med sockerärter är riktigt smarrigt och dessutom enkelt att laga till. Strö lite sesamfrön över tofun och servera med kokt ris.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2009
Ingredienser
4 portioner
Marinad
2 msk tamari eller japansk soja
2 msk finriven ingefära
färskpressad juice av 1 citron
2 pressade vitlöksklyftor
2 krm chilipulver
Tofu
600 g tofu (helst färdigmarinerad)
1/2 dl sesamfrön
2 vitlöksklyftor
1/2 knippe salladslök
150 g sockerärtor
1 msk rapsolja
1 1/2 msk sesamolja
1 1/2 tsk tamari eller japansk soja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer