Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ma po dou fu

En tofurätt med asiatiska dofter är denna Ma po dou fu med ingefära, vitlök och chilibönsås som starka smaksättare. Tofun som tärnas och wokas tar åt sig de fina smakerna när du sedan blandar de övriga ingredienserna i woken.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär tofun i 2-3 cm stora tärningar.
  2. Skala och riv ingefäran. Skala och finhacka vitlöken.
  3. Blanda ingefäran och vitlöken med Chilibönsås, sojan och saltet.
  4. Hetta upp oljan i en wok. Woka tofun någon minut. Tillsätt såsblandningen och fräs en halv minut under omrörning.
  5. Blanda maizena i lite av vattnet. Blanda ner resten av vattnet. Rör ner detta i woken. Koka upp så att såsen tjocknar.
  6. Skär salladslöken/purjon i tunna ringar/bitar. Strö över den och chilifrukten/sichuanpepparn.

För alla

Kontrollera ingredienserna i chilibönsåsen.
I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g tofu (gärna kinesisk grov)
  • 1 bit ingefära (1 bit motsvarar storleken av en tumme)
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk chilibönsås (se länk nedan)
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1/2 tsk salt
  • 2 1/2 msk sesamolja
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk maizena majsstärkelse
  • 2 salladslökar eller purjolök (2 salladslökar motsvarar 1/2 liten purjolök)
  • 1 tsk finhackad chilifrukt eller krossad sichuanpeppar (1 tsk chilifrukt motsvarar 1 krm sichuanpeppar)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2623 kJ / 627 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept