Toast med ostronskivling och ägg | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Toast med ostronskivling och ägg

Till frukost eller som lättare lunch kan du servera denna toast med ostronskivling och ägg. Toasten, eller det rostade brödet, blir saftigt smakrikt med svampen som får smak av bacon och lök med ett stekt ägg på toppen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Putsa svampen och skär den i skivor eller bitar. Skala och hacka löken. Strimla baconskivorna och fräs i en panna tillsammans med löken.
  2. Lägg i svampen och låt fräsa under omrörning tills svampen börjar få färg. Krydda.
  3. Ta upp fräset, torka ur pannan och stek äggen i lite matfett.
  4. Rosta eller stek brödksivorna. Fördela svampfräset på toasten. Lägg på ett ägg och strö lite grovmalen svartpeppar över. Servera med solrosskott.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g ostronskivling
  • 1 schalottenlök
  • 50 g bacon
  • salt och peppar
  • 4 små ägg
  • 1/2 msk smör
  • 4 skivor fullkornsfranska
  • solrosskott
Lägg till i inköpslistan