Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Toast med kantareller och balsamvinäger

Suverän aptitretare med höstiga smaker. En toast med kantareller och balsamvinäger är snabblagad och alltid lika populär! Fräs svampen och löken i olja och krydda efter egen smak.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skär större kantareller i mindre bitar. Skala och skiva löken. Hetta upp matfettet i en stekpanna.
  2. Fräs svamp och lök i stekpannan tills all vätska kokat in. Krydda med salt, peppar och timjan. Stänk över balsamvinägern.
  3. Rosta brödskivorna och lägg på assietter. Fördela svampfräset ovanpå. Garnera med skivade tomater och timjankvistar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 l kantareller (eller trattkantareller)
  • 1 rödlök
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk färsk hackad timjan
  • 1 msk balsamvinäger
  • 4 skivor formfranska
Garnering
  • 2 tomater
  • timjankvistar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?