Toast med mascarponekräm med apelsin

2
0
Toast med mascarponekräm med apelsin

En toast som heter duga! Bred ett tjockt lager krämig mascarponeost smaksatt med apelsin och vallmofrön på briochebröd och ringla över honung och färska bär på toppen.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021

Toast med mascarponekräm med apelsin

Ingredienser

4 portioner
250 g
mascarpone
2 msk
finrivet apelsinskal
2 msk
färskpressad apelsinjuice
2 tsk
vallmofrö
2 tsk
vaniljsocker
4
tjocka skivor briochebröd
2 msk
smör

Till servering

200 g
färska bär (t ex blåbär)
-
honung
-
vallmofrö

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: byt ut mascarpone mot laktosfri smetana eller laktosfri färskost och välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mascarpone mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt och byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: välj äggfritt bröd.

Gör så här

Tips

Mascarponekrämen passar även bra att servera med våfflor eller pannkakor.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2174 KJ / 518 kCal
Fett 33 g
Salt 1 g
Kolhydrater 47 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept