Toast med mascarponekräm med apelsin

En toast som heter duga! Bred ett tjockt lager krämig mascarponeost smaksatt med apelsin och vallmofrön på briochebröd och ringla över honung och färska bär på toppen.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021

Ingredienser
4 portioner
250 g mascarpone
2 msk finrivet apelsinskal
2 msk färskpressad apelsinjuice
2 tsk vallmofrö
2 tsk vaniljsocker
4 tjocka skivor briochebröd
2 msk smör
Till servering
200 g färska bär (t ex blåbär)
honung
vallmofrö
För alla
Kontrollera noga innehållet i brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: byt ut mascarpone mot laktosfri smetana eller laktosfri färskost och välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mascarpone mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt och byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: välj äggfritt bröd.
Gör så här
Tips
Mascarponekrämen passar även bra att servera med våfflor eller pannkakor.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2174 KJ / 518 kCal
Fett33 g
Salt1 g
Kolhydrater47 g
Protein9 g
Kommentarer