Toast med mascarponekräm med apelsin

Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
0
Toast med mascarponekräm med apelsin

En toast som heter duga! Bred ett tjockt lager krämig mascarponeost smaksatt med apelsin och vallmofrön på briochebröd och ringla över honung och färska bär på toppen.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021

Toast med mascarponekräm med apelsin

Ingredienser

4 portioner
250 g  mascarpone
2 msk  finrivet apelsinskal
2 msk  färskpressad apelsinjuice
2 tsk  vallmofrö
2 tsk  vaniljsocker
4   tjocka skivor briochebröd
2 msk  smör

Till servering

200 g  färska bär (t ex blåbär)
honung
vallmofrö

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: byt ut mascarpone mot laktosfri smetana eller laktosfri färskost och välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mascarpone mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt och byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: välj äggfritt bröd.

Gör så här

Tips

Mascarponekrämen passar även bra att servera med våfflor eller pannkakor.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2174 KJ / 518 kCal
Fett33 g
Salt1 g
Kolhydrater47 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Kanelmascarpone
Betyg 2.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Flatbread med ädelost och rödlök
Betyg 4.6 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Påskpavlova
Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
French toast med jordgubbskompott och mascarponekräm
Betyg 4.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad efterrättstoast med jordgubbar och mascarpone
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Bärbruschetta med citrusmascarpone
Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga