Jordgubbsblixt | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Jordgubbsblixt

Jordgubbsblixt är en himmelskt god och sötsyrlig efterrätt som dessutom är väldigt enkel att tillaga. Jordgubbsblixten får en glassliknande konsistens med ljuvliga smaker och du serverar den med mandelbiskvier. Otroligt gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa jordgubbar, sirap och mascarpone till glassliknade konsistens i en matberedare.
  2. Tillsätt mandelbiskvier och blanda hastigt. Lägg upp i glas och ät direkt eller ställ dem med fördel i frysen en halvtimme innan servering

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g frysta jordgubbar
  • 1 dl vit sirap
  • 250 g mascarpone (italiensk dessertost)
  • 1 dl mandelbiskvier
Lägg till i inköpslistan