Våfflor med citronsmak och vispad mascarpone

15
4
Våfflor med citronsmak och vispad mascarpone

Syrliga och söta citronvåfflor är ett lyxigt inslag till brunch, lunch eller fika. Citron och vallmofrön sätter smak på den frasiga våfflan som serveras tillsammans med krämigt vispad vaniljmascarpone och honung.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020

Våfflor med citronsmak och vispad mascarpone

Ingredienser

8-10 st

Citronvåfflor

125 g
smör (+ extra till gräddning)
4 dl
vetemjöl
1 tsk
bakpulver
1 krm
salt
1/2 dl
strösocker
2 msk
vallmofrön
2 dl
mjölk
1 msk
finrivet citronskal
2 dl
kallt kolsyrat vatten

Vaniljmascarpone

250 g
mascarpone
1 dl
vispgrädde
1 1/2 msk
vaniljsocker

Till servering

honung

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och mjölk. Byt mascarpone mot laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, mjölk och mascarpone mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Maria

3/28/2020

Bra smet. Jag åt dem med bär och vispad grädde som vanligt.

Magdalena

3/25/2020

Jag är inte så van vid mascarpone. Men ska man tänka på något speciellt för att få den riktigt fluffig tillsammans med grädden?? Jag lyckas inte riktigt här.

Redaktionen ICAse

3/26/2020

Hej Magdalena! Mascarponen är lite hård att vispa i början, så ha inte för hög hastighet på elvispen. Den går ihop med grädden tillslut. Konsistensen när den är klar blir ungefär som mjukglass. Hoppas du provar igen. Hälsningar Ulrika

Jenny

3/25/2020

Jättebra recept! Supergott med citron i och fräscht med mascarpone-krämen 😊

Testa liknande recept