UNDER 30 MIN | Enkel

Våfflor med citronsmak och vispad mascarpone

Syrliga och söta citronvåfflor är ett lyxigt inslag till brunch, lunch eller fika. Citron och vallmofrön sätter smak på den frasiga våfflan som serveras tillsammans med krämigt vispad vaniljmascarpone och honung.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8-10 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Citronvåfflor: Smält smöret och låt svalna lite. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa ner mjölken, smöret och citronskal. Rör ner vattnet.  
  2. Hetta upp våffeljärnet. Smörj den första laggen. Grädda våfflorna gyllene. Lägg dem på ett galler så håller de sig frasiga.  
  3. Vaniljmascarpone: Vispa mascarpone, grädde och vaniljsocker fluffigt.
  4. Till servering: Toppa våfflorna med den vispade mascarponen och honung.

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och mjölk. Byt mascarpone mot laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, mjölk och mascarpone mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Ingredienser

Portioner: 8-10 st
Citronvåfflor
  • 125 g smör (+ extra till gräddning)
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 msk vallmofrön
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk finrivet citronskal
  • 2 dl kallt kolsyrat vatten
Vaniljmascarpone
  • 250 g mascarpone
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 1/2 msk vaniljsocker
Till servering
  • honung