Våfflor med citronsmak och vispad mascarpone

Betyg 4.9 av 5.
23 personer har röstat
7
Våfflor med citronsmak och vispad mascarpone

Syrliga och söta citronvåfflor är ett lyxigt inslag till brunch, lunch eller fika. Citron och vallmofrön sätter smak på den frasiga våfflan som serveras tillsammans med krämigt vispad vaniljmascarpone och honung.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020

Våfflor med citronsmak och vispad mascarpone

Ingredienser

8-10 st

Citronvåfflor

125 g  smör (+ extra till gräddning)
4 dl  vetemjöl
1 tsk  bakpulver
1 krm  salt
1/2 dl  strösocker
2 msk  vallmofrön
2 dl  mjölk
1 msk  finrivet citronskal
2 dl  kallt kolsyrat vatten

Vaniljmascarpone

250 g  mascarpone
1 dl  vispgrädde
1 1/2 msk  vaniljsocker

Till servering

honung

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och mjölk. Byt mascarpone mot laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, mjölk och mascarpone mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.9 av 5.
23 personer har röstat

Kommentarer

Mums vad gott!

Maria

2023-03-26

Det ger så du ju cool på typ

Patrik

2022-04-03

Det var det

Patrik

2022-04-03

Testa liknande recept

Brytbröd med parmesanost
Betyg 3.9 av 5.
62 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nöt- och chokladtårta
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jordgubbstårta med choklad och lemon curd
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bao buns med räkor
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fyllda maränger med hasselnötskola
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Karamelltårta
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga