Våfflor med citronsmak och vispad mascarpone

20
6
Våfflor med citronsmak och vispad mascarpone

Syrliga och söta citronvåfflor är ett lyxigt inslag till brunch, lunch eller fika. Citron och vallmofrön sätter smak på den frasiga våfflan som serveras tillsammans med krämigt vispad vaniljmascarpone och honung.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020

Våfflor med citronsmak och vispad mascarpone

Ingredienser

8-10 st

Citronvåfflor

125 g smör (+ extra till gräddning)
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1/2 dl strösocker
2 msk vallmofrön
2 dl mjölk
1 msk finrivet citronskal
2 dl kallt kolsyrat vatten

Vaniljmascarpone

250 g mascarpone
1 dl vispgrädde
1 1/2 msk vaniljsocker

Till servering

honung

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och mjölk. Byt mascarpone mot laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, mjölk och mascarpone mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Patrik

2022-04-03

Det ger så du ju cool på typ

Patrik

2022-04-03

Det var det

Maria

2020-03-28

Bra smet. Jag åt dem med bär och vispad grädde som vanligt.