Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Persikotoast

En toast med grillade persikor eller nektariner som lagas med lönnsirap som ger mer karaktär än vanlig sirap. Mascarponen blandas med pressad citron som bidrar med en härlig syrlighet till persikornas sötma.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och dela persikorna i halvor, peta bort kärnorna.
  2. Grilla persikorna på gallret i ganska het grill, cirka 200˚C, under lock i 8–10 minuter.
  3. Stek briocheskivorna i smöret.
  4. Smaka av mascarponen med pressad citron, den ska bli rejält syrlig.
  5. Lägg persikohalvorna på briocheskivorna. Lägg på hallonen, klicka dit mascarponen och ringla över lönnsirap.

Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag.

 

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: byt mascarpone till laktosfri kvarg eller cream cheese. Använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt mascarpone till mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell eller Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 persikor (eller nektariner)
  • 1/2 l hallon
  • 4 skivor briochebröd (eller vitt bröd)
  • 3 msk smör
  • 200 g mascarpone
  • 1 citron
  • lönnsirap
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1713 kJ / 410 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer