Persikotoast

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
0
Persikotoast

En toast med grillade persikor eller nektariner som lagas med lönnsirap som ger mer karaktär än vanlig sirap. Mascarponen blandas med pressad citron som bidrar med en härlig syrlighet till persikornas sötma.

Persikotoast

Ingredienser

4 portioner
4   persikor (eller nektariner)
1/2 l  hallon
4   skivor briochebröd (eller vitt bröd)
3 msk  smör
200 g  mascarpone
1   citron
lönnsirap

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: byt mascarpone till laktosfri kvarg eller cream cheese. Använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt mascarpone till mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell eller Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1713 KJ / 410 kCal
Fett24 g
Kolhydrater38 g
Protein7.2 g

Testa liknande recept

BBQ-rökt hel kyckling
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krämig polenta med vit choklad
Betyg 2.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rökt kyckling
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad persika
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Helgrillad ananas
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grillad persika med pistagehonung och vaniljglass
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga