UNDER 30 MIN | Medel

Toast med krämig spenat, vitlök och parmesan

En riktigt läcker toast med underbart krämig och god spenat, toppat med äggula och parmesanost - och en lite svartpeppar från kvarn. Passar lika bra till vardags som till fredagsmyset. Snabbt, enkelt och gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fräs den tinade spenaten med olivolja och de krossade vitlöksklyftorna tills vätskan börjar koka in.
  2. Tillsätt grädde och låt det hela koka simmigt och krämigt. Dra åt sidan och smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Lägg upp spenaten på toasten och toppa med en rå äggula och riven parmesan.

Recept och bild från Findus.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut parmesan mot mjölkproteinfri ost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 450 g hackad spenat
  • 1/2 - 1 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl grädde
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 4 skivor ljust rostat bröd
  • 4 äggulor
  • 30 g parmesanost

Näringsvärde
Per portion

Energi 1334 kJ / 319 kCal