Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Toast med krämig spenat, vitlök och parmesan

En riktigt läcker toast med underbart krämig och god spenat, toppat med äggula och parmesanost - och en lite svartpeppar från kvarn. Passar lika bra till vardags som till fredagsmyset. Snabbt, enkelt och gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fräs den tinade spenaten med olivolja och de krossade vitlöksklyftorna tills vätskan börjar koka in.
  2. Tillsätt grädde och låt det hela koka simmigt och krämigt. Dra åt sidan och smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Lägg upp spenaten på toasten och toppa med en rå äggula och riven parmesan.

Recept och bild från Findus.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut parmesan mot mjölkproteinfri ost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 450 g hackad spenat
  • 1/2 - 1 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl grädde
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 4 skivor ljust rostat bröd
  • 4 äggulor
  • 30 g parmesanost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1334 kJ / 319 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer