Toast med fräst bladspenat, skaldjur och nobissås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Toast med fräst bladspenat, skaldjur och nobissås

Den här aptitretande toasten med fräst bladspenat, förstaklassiga skaldjur och krämig, smakfull nobissås blir utan tvekan en favorit på din middagsbjudning. En fröjd för både smaklökarna och ögat.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg ner ägget i kokande vatten i ca 2 minuter. Kyl snabbt av i kallt vatten.
  2. Blanda salt, peppar, vinäger, hackad schalottenlök, vitlök och senap i en skål. Knäck ägget, skrapa i hela innehållet och vispa ihop med övriga ingredienser.
  3. Tillsätt oljan lite i taget under vispning, gärna med elvisp. Blanda i finskuren gräslök.
  4. Rosta brödskivor och skär bort kanterna. Fräs bladspenaten i lite olivolja och smaka av med salt och peppar. Låt skaldjuren rinna av.
  5. Fördela spenaten på toasterna. Toppa med räkor och kräftstjärtar. Skeda över såsen.

Tips

Ledsen sallad blir snabbt pigg igen om du lägger den i iskallt vatten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 krm vitpeppar
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk schalottenlök
  • 1/2 tsk vitlök
  • 1/2 tsk fransk senap
  • 2 dl olja
  • 1 msk gräslök
  • 4 skivor formfranska
  • 1 påse färsk bladspenat (à 150 g)
  • 1 burk lyxräkor i lake (à 390 g)
  • 1 burk kräftstjärtar i lake (à 390 g)
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Torskfilé utan skinn MSC

10 % rabatt

ICA Gott Liv 400 g

Mer info