Apelsinsallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Apelsinsallad

Denna apelsinsallad är en mycket god och smakrik sallad. Salladen innehåller rikligt med apelsiner, dijonsenap, honung och smakrika oliver. Förvara salladen kallt några timmar innan den serveras.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala apelsiner. Skär bort de vita hinnorna. Skiva apelsinerna och lägg i en skål.
  2. Skala och skiva rödlök och blanda. Rör ihop grov dijonsenap, rödvinsviäger, flytande honung, havssalt. Tillsätt olivolja under omrörning.
  3. Häll dressingen över apelsinerna. Garnera med oliver och klippt persilja. Ställ salladen kallt till servering, gärna några timmar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 apelsiner
  • 1 rödlök
  • 1 msk grov dijonsenap
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk havssalt
  • 1 tsk flytande honung
  • 3 msk olivolja
  • oliver
  • persilja
Lägg till i inköpslistan