Gravad filé med äppelsallad

Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
1
Gravad filé med äppelsallad

Luxuös gravad filé med äppelsallad. Välj mellan ren- eller oxfilé. Briljant rätt med ytterst smakfulla ingredienser. Äppelsalladen blir ett fruktigt komplement till köttet.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2007

Gravad filé med äppelsallad

Ingredienser

10 portioner

Gravad filé

300 g ren- eller oxfilé
1/2 dl  salt
2 1/2 msk  socker
2 - 3   persiljekvistar
2 - 3   dillkvistar
8   vitpepparkorn
8   enbär

Äppelsallad

5 dl  blandad sallad eller salladsskott
1 dl  plockad dill
1 dl  plockad bladpersilja
1   grönt äpple
1/2 dl  färskriven pepparrot

Vinägrett

2   schalottenlökar
1 dl  olivolja + olja till stekning
1 1/2 tsk  honung
3 msk  sherry- eller rödvinsvinäger
1 msk  dijonsenap
salt
nymalen peppar

Gör så här

Tips

Renfilé som ska gravas måste ha varit fryst i minst två dygn före användning. Den kan gravas klart ett par dagar i förväg. Ta upp filén, plasta in och ha den i kylen. Har man svårt att få tag i renfilé kan man ta oxfilé, grava då 2-3 dygn i stället då den är tjockare. Vänd påsen några gånger.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Lite för salt.

Bo

2020-12-25

Testa liknande recept

Rågcrisps med tre olika toppings
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Oxfilé tournedos
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Biffcrostini
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Helstekt pepparfilé
Betyg 4 av 5.
84 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Löjromspotatis
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga