Gravad filé med äppelsallad

5
1
Gravad filé med äppelsallad

Luxuös gravad filé med äppelsallad. Välj mellan ren- eller oxfilé. Briljant rätt med ytterst smakfulla ingredienser. Äppelsalladen blir ett fruktigt komplement till köttet.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2007

Gravad filé med äppelsallad

Ingredienser

10 portioner

Gravad filé

300 g ren- eller oxfilé
1/2 dl salt
2 1/2 msk socker
2 - 3 persiljekvistar
2 - 3 dillkvistar
8 vitpepparkorn
8 enbär

Äppelsallad

5 dl blandad sallad eller salladsskott
1 dl plockad dill
1 dl plockad bladpersilja
1 grönt äpple
1/2 dl färskriven pepparrot

Vinägrett

2 schalottenlökar
1 dl olivolja + olja till stekning
1 1/2 tsk honung
3 msk sherry- eller rödvinsvinäger
1 msk dijonsenap
salt
nymalen peppar

Gör så här

Tips

Renfilé som ska gravas måste ha varit fryst i minst två dygn före användning. Den kan gravas klart ett par dagar i förväg. Ta upp filén, plasta in och ha den i kylen. Har man svårt att få tag i renfilé kan man ta oxfilé, grava då 2-3 dygn i stället då den är tjockare. Vänd påsen några gånger.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Bo

2020-12-25

Lite för salt.