Gravad filé med äppelsallad
Luxuös gravad filé med äppelsallad. Välj mellan ren- eller oxfilé. Briljant rätt med ytterst smakfulla ingredienser. Äppelsalladen blir ett fruktigt komplement till köttet.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2007
Ingredienser
10 portioner
Gravad filé
300 g ren- eller oxfilé
1/2 dl salt
2 1/2 msk socker
2 - 3 persiljekvistar
2 - 3 dillkvistar
8 vitpepparkorn
8 enbär
Äppelsallad
5 dl blandad sallad eller salladsskott
1 dl plockad dill
1 dl plockad bladpersilja
1 grönt äpple
1/2 dl färskriven pepparrot
Vinägrett
2 schalottenlökar
1 dl olivolja + olja till stekning
1 1/2 tsk honung
3 msk sherry- eller rödvinsvinäger
1 msk dijonsenap
salt
nymalen peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Lite för salt.
Bo
2020-12-25