Gravad filé med äppelsallad

Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
1
Gravad filé med äppelsallad

Luxuös gravad filé med äppelsallad. Välj mellan ren- eller oxfilé. Briljant rätt med ytterst smakfulla ingredienser. Äppelsalladen blir ett fruktigt komplement till köttet.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2007

Gravad filé med äppelsallad

Ingredienser

10 portioner

Gravad filé

300 g ren- eller oxfilé
1/2 dl  salt
2 1/2 msk  socker
2 - 3   persiljekvistar
2 - 3   dillkvistar
8   vitpepparkorn
8   enbär

Äppelsallad

5 dl  blandad sallad eller salladsskott
1 dl  plockad dill
1 dl  plockad bladpersilja
1   grönt äpple
1/2 dl  färskriven pepparrot

Vinägrett

2   schalottenlökar
1 dl  olivolja + olja till stekning
1 1/2 tsk  honung
3 msk  sherry- eller rödvinsvinäger
1 msk  dijonsenap
salt
nymalen peppar

Gör så här

Tips

Renfilé som ska gravas måste ha varit fryst i minst två dygn före användning. Den kan gravas klart ett par dagar i förväg. Ta upp filén, plasta in och ha den i kylen. Har man svårt att få tag i renfilé kan man ta oxfilé, grava då 2-3 dygn i stället då den är tjockare. Vänd påsen några gånger.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Lite för salt.

Bo

2020-12-25

Testa liknande recept

Rågcrisps med tre olika toppings
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Oxfilé tournedos
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Klassisk biff à la Rydberg
Betyg 3 av 5.
36 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Beef Wellington
Betyg 4.6 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Räkor med sparrissallad och avokado
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Laxtärningar med wasabi & sesam
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga