Tjocka revben i ugn med ingefärsglaze

Betyg 4.2 av 5.181 personer har röstat
Receptet har 71 kommentarer
Tjocka revben i ugn med ingefärsglaze

Njut av saftiga revbensspjäll som du förkokar och tilllagar i ugn. Den smakrika glazen svänger du enkelt ihop på riven ingefära, apelsin, soja och honung. En läcker smakkombination som passar lika bra på julbordet som sommarbuffén.

Tjocka revben i ugn med ingefärsglaze

Ingredienser

4 portioner

Revben

2 gula lökar
ca 1 kg tjocka revbensspjäll
15 svartpepparkorn
2 tsk salt
3 lagerblad
2 köttbuljongtärningar

Ingefärsglaze

4 msk riven färsk ingefära
1 dl koncentrerad apelsinjuice
1/2 dl flytande honung
1 msk japansk soja

Till servering

rödkålssallad (se länk i steg 7 för recept)

Gör så här

00:00:00
00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

71 st
  • Vi tjockade till glazen lite, jätte gott men saknade salt, skulle rekommendera mer salt vid kokningen

    Michaela

  • Mycket god glacé. Min blev oxå rinnig men det löste jag lätt med 1 msk. maizenamjöl. Svårare än så var det inte o smaken blev ändå den rätta.

    Birgitte

  • Kolla måtten!

    Christer

  • Nej

    Christer

  • Recept på glacen är FEL blir rinig

    Christer

  • Jätbra

    Karin

  • Hur ska glazen bli i konsistensen??? Min blev rinnande?🤔🤔

    Christiana

    Hej Christiana! Råkade du kanske använda drickfärdig apelsinjuice? Annars vet jag inte vad som kan ha blivit fel för dig. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Mycket bra.Tack

    Josip

  • Super goda, köttet mört som pulled pork!

    Karin

  • Jättegott men nästa gång kommer jag nog göra mer glaze och ha på när man skurit upp i bitar, då hade det varit ännu godare. Jag kokade revbenen med kinesiska 5 kryddor också för att få extra julig smak. Då flera andra skrivit att glazen behövde vara tjockare så kokade jag den i kanske 30-40 min, sen bestämde jag att det fick räcka för klockan var 22.30 typ. Skulle dock ha gjort den ännu tjockare, för den flöt ut så mycket i ugnformen och brändes, fick byta ugnsform efter typ 12 min. Så se till att ha en tjock och kletig glaze! Och rekommenderar att koka i kinesiska 5 spice 😁, hade i hel stjärnanis, kanel, fänkålsfrö, peppar och kryddnejlika i vattnet.

    Kamilla

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknatexkl. rödkålssallad.
Energi2790 KJ / 667 kCal
Fett35 g
Salt6.8 g
Kolhydrater41 g
Protein47 g

Testa liknande recept

  • Revbensspjäll med kumquats
    Betyg 3 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Doppspad med äpple och ingefära
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Lågtempererade revben i ugn
    0 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Revbensspjäll med julmustglaze
    Betyg 4.7 av 5.77 personer har röstat
    Receptet har 36 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad