Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Tjinuski med lingon i kransar

Dessa krispiga kransar med lingon och varm kolasås är en underbar efterrätt. Medan kransarna svalnar så kokar du tjinuski och smakar av med ingefära. Servera den goda såsen med lingon i kransar och citronmelissblad och vaniljglass.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda matfett, mjöl och socker till en deg. Dela degen i 8 delar (för 8 st). Rulla ut varje del till ca 15 cm fingertjocka längder. Forma varje längd till en krans och lägg på en bakpappersklädd plåt. Grädda kransarna i 200°C, ca 10 min. Låt kransarna kallna på galler.
  2. Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Låt koka ca 30 min tills såsen är gyllenbrun. Vispa i matfett och smaka av med ingefära.
  3. Lägg kransarna på assietter och fyll med lingonen. Häll den varma såsen över och garnera med citronmelissblad. Servera med en klick vaniljglass.

Ingredienser

Portioner: 8
Kransar
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 1/2 dl potatismjöl
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 2 msk socker
Sås
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl socker
  • 1 dl sirap
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1/2 tsk mald ingefära
Fyllning
  • 4 dl frysta lingon
Garnering
  • citronmelissblad
Till servering
  • vaniljglass
Lägg till i inköpslistan