Ryska gnocchi med lufttorkad skinka | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ryska gnocchi med lufttorkad skinka

Ryska gnocchi med lufttorkad skinka är en smakfull rätt där du gör din egen gnocchi på ricottaost, parmesanost, ägg, vetemjöl. Tillsammans med lufttorkad skinka, parmesan, rivet citronskal och färska örter skapar du en modern och högklassig middag.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av ev vätska från ricottan. Blanda ricotta, parmesan, ägg och salt i en bunke. Blanda i mjölet i omgångar och knåda till en mjuk deg, den ska vara lite kladdig.
  2. Ta upp degen på väl mjölat bakbord. Dela den i 6 delar (för 4 port) och forma till fingertjocka rullar. Tryck till med en gaffel längs med hela rullen. Skär i ca 2 cm breda bitar.
  3. Koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull. Lägg i gnocchin och koka upp. Låt gnocchin flyta upp till ytan, det tar 1–2 minuter. Ta upp dem med hålslev och lägg i en skål, gärna varm. Blanda i olja, så att gnocchin inte klibbar ihop. Strö över rivet citronskal, parmesan och plockade örter. Servera med skinkan. Mal över lite svartpeppar.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 askar ricottaost (à 250 g)
  • 1 1/2 dl finriven parmesanost
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • mjöl till utbakningen
  • 2 msk olivolja
  • 3 krm salt
  • nymalen svartpeppar
Till servering
  • 100 g lufttorkad skinka
  • 1 citron (endast finrivet skal)
  • 4 msk riven parmesanost
  • 1 dl plockade örter (t ex körvel, salvia eller basilika)
Lägg till i inköpslistan