Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tisdagssoppa på italienska

Gör en smak av Italien med denna superba tisdagssoppa med underbar smak. Mixa lök, söta tomater och aromatisk basilika helt slätt före du tillsätter matigt kornris och het sambal oelek. Hugg in på soppan toppad av smakrik pecorinoost och njut!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och grovhacka löken. Fräs löken och basilikan i olja. Tillsätt tomater, vatten och fond. Koka i ca 10 minuter.
  2. Ta kastrullen från värmen och mixa soppan slät med stavmixer. Tillsätt sambal oelek och socker, rör om.
  3. Blanda i kornriset och låt soppan koka på medelvärme i ca 10 minuter. Smaka av med salt. Tillsätt lite mer vatten om soppan är tjock. Hyvla över pecorinoost och garnera med basilikablad.

För alla

Fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: byt kornris mot ris eller bönor.
Gör mjölkproteinfri: uteslut pecorinoosten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula lökar
  • 2 msk hackad basilika (ev fryst)
  • 2 msk olivolja
  • 2 burkar hela tomater (à 400 g)
  • 1 1/2 l vatten
  • 1/2 dl konc kyckling- eller grönsaksfond
  • 1 1/2 tsk sambal oelek
  • 2 tsk socker
  • 2 dl kornris
  • 1/2 tsk salt
Till servering
  • lagrad pecorinoost
  • basilika
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?