Tiramisu på vit choklad
Ett härligt recept på lyxig tiramisu på vit choklad. För desserten behöver du kex, kaffe, ägglikör, ägg, socker, mascarpone, vit choklad och kakao. Tiramisu är en fyllig och smakrik italiensk klassiker.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 1999
Ingredienser
4 portioner
200 g kex (2-3 kex per person, ex vis Italienska tiramisukex, sk ladyfingers, vincenzo eller savoiardikex)
1 stor kopp starkt kaffe
1 litet glas ägglikör (eller annan passande favoritlikör)
2 ägg
25 g socker
200 g mascarpone
50 g vit choklad
2 msk kakao
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det här är det bästa och enklaste tiramisureceptet ever! Den smakar inte direkt vit choklad men det är den perfekta genvägen till att få den rätta smaken på krämen.
Cecilia
2008-12-04Jag använder Amaretto och tar ett par extra kex. Tycker att konsistensen blir perfekt. Kombinationen med vit choklad gör denna variant utsökt.
Margitha
2008-03-28Bara doppa kexen snabbt i kaffet så blir det inte så löst, använde savooyardikex. mycket god dessert och snabb!
Bengt
2007-03-11