Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Tiramisu på vit choklad

Ett härligt recept på lyxig tiramisu på vit choklad. För desserten behöver du kex, kaffe, ägglikör, ägg, socker, mascarpone, vit choklad och kakao. Tiramisu är en fyllig och smakrik italiensk klassiker.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg kexen i en form eller portionsglas. Häll kaffe och eventuell likör över så att de blir helt genomfuktiga.
  2. Skilj äggvitor och äggulor. Vispa gulor och socker vitt och pösigt. Vispa vitorna till hårt skum i separat bunke.
  3. Blanda först mascarpone och äggulesmeten till en jämn kräm. Vänd sedan ner äggvitorna och blanda försiktigt ihop alltsammans.
  4. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg den i en plastpåse. Doppa plastpåsen i en kastrull med sjudande vatten.
  5. När chokladen smält så klipper du hål i påsens ena snibb och klickar försiktigt ner den smälta chokladen i mascarponekrämen.
    Vänd och vispa försiktigt.
  6. Klicka krämen över de blötlagda kexen och pudra till sist ett fint täcke av kakao över krämen, använd en sikt. Ställ glasen eller formen kallt i minst 1-2 timmar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g kex (2-3 kex per person, ex vis Italienska tiramisukex, sk ladyfingers, vincenzo eller savoiardikex)
  • 1 stor kopp starkt kaffe
  • 1 litet glas ägglikör (eller annan passande favoritlikör)
  • 2 ägg
  • 25 g socker
  • 200 g mascarpone
  • 50 g vit choklad
  • 2 msk kakao
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?