Tiramisu med pepparkakor
Tiramisu är en klassisk italiensk efterrätt, här i julskrud med pepparkakor. En oemotståndlig dessert till jul med mascarpone, starkt kaffe, rivet citronskal och fluffigt vispade äggvitor. Servera gärna pepparkakstiramisun i snygga glas efter julbordet, på julfesten eller nyår. Mums!
Ingredienser
4 portioner
4 äggulor
4 msk strösocker
1 äggvita
500 g mascarpone (italiensk färskost)
1 citron
20 pepparkakor
1 dl kallt starkt kaffe
Till garnering
kakao
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3413 KJ / 826 kCal
Fett75.8 g
Kolhydrater25 g
Protein8.6 g
Kommentarer
Undrar precis som Åsa hur mkt man ska ha om man använder riktig rom? Tycker även det låter mkt med en msk om man använder romarom 🤔?
Anneli
2022-12-06Om jag skulle använda riktig rom istället för romarom, hur mycket skulle ni rekommendera? Tack på förhand!
Åsa
2020-12-20Fråga: De står "lägg hälften av pepparkakorna i portion glas." De står ingenting om att man ska krossa pepparkakorna, men på bilden ser de ju ut som pepparkakskross.. så ska man ha hela pepparkakor eller krossade?
Linnéa
2018-12-23Hej Linnéa! Tusen tack för att du hörde av dig till oss så vi kan ändra i receptet. Klart det ska vara krossade pepparkakor. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-01-03