Tiramisu på arabiska

Betyg 2.4 av 5.
53 personer har röstat
0
Tiramisu på arabiska

Den här rika desserten har allt – len, krämig och söt. Översatt från arabiska kallas den för ”bröd av slott” och påminner lite om italiensk tiramisu. Smaksätt ljusa veteskorpor med sockerlag, bred på gräddkokta mannagryn och bjud med hackade pistagenötter.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2015

Tiramisu på arabiska

Ingredienser

10-12 bitar
12 ljusa veteskorpor (av formbrödstyp, t ex. av märket Brandt)
2 dl vatten
2 dl strösocker (till lagen + 2 msk till kakan)
3 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
4 msk mannagryn
2 msk majsstärkelse
1 l mjölk (3%)
100 g hackade pistagenötter

Gör så här

Näringsberäkningen är per bit, räknad på 12 bitar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.4 av 5.
53 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per bit

Energi1343 KJ / 321 kCal
Fett17 g
Salt0.1 g
Kolhydrater35 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Barazek - sesamkakor
Betyg 3.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Saftig harisikaka med mannagryn
Betyg 3.2 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pistagefyllda aprikoser
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mandelkakor med pistage och choklad
Betyg 2.9 av 5.
28 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pistage- och myntapesto
Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tiramisu med blodapelsin
Betyg 3.3 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga