Tiramisu på arabiska
Den här rika desserten har allt – len, krämig och söt. Översatt från arabiska kallas den för ”bröd av slott” och påminner lite om italiensk tiramisu. Smaksätt ljusa veteskorpor med sockerlag, bred på gräddkokta mannagryn och bjud med hackade pistagenötter.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2015
Ingredienser
10-12 bitar
12 ljusa veteskorpor (av formbrödstyp, t ex. av märket Brandt)
2 dl vatten
2 dl strösocker (till lagen + 2 msk till kakan)
3 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
4 msk mannagryn
2 msk majsstärkelse
1 l mjölk (3%)
100 g hackade pistagenötter
Gör så här
Näringsberäkningen är per bit, räknad på 12 bitar.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1343 KJ / 321 kCal
Fett17 g
Salt0.1 g
Kolhydrater35 g
Protein7 g
Kommentarer