Tiramisu på arabiska

Betyg 2.4 av 5.
52 personer har röstat
0
Tiramisu på arabiska

Den här rika desserten har allt – len, krämig och söt. Översatt från arabiska kallas den för ”bröd av slott” och påminner lite om italiensk tiramisu. Smaksätt ljusa veteskorpor med sockerlag, bred på gräddkokta mannagryn och bjud med hackade pistagenötter.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2015

Tiramisu på arabiska

Ingredienser

10-12 bitar
12   ljusa veteskorpor (av formbrödstyp, t ex. av märket Brandt)
2 dl  vatten
2 dl  strösocker (till lagen + 2 msk till kakan)
3 dl  vispgrädde
2 msk  vetemjöl
4 msk  mannagryn
2 msk  majsstärkelse
1 l  mjölk (3%)
100 g  hackade pistagenötter

För alla

Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria skorpor/bröd, laktosfri mjölk och grädde
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria skorpor/bröd, byt ut mjölk och grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj bröd utan ägg.

Gör så här

Näringsberäkningen är per bit, räknad på 12 bitar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.4 av 5.
52 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1343 KJ / 321 kCal
Fett17 g
Salt0.1 g
Kolhydrater35 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Barazek - sesamkakor
Betyg 3.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pistagefyllda aprikoser
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Baklava med pistage och kardemumma
Betyg 3.4 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tiramisu med blodapelsin
Betyg 3.3 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pistage- och myntapesto
Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Labneh med pesto och nötter
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga