Tiramisu på arabiska
Den här rika desserten har allt – len, krämig och söt. Översatt från arabiska kallas den för ”bröd av slott” och påminner lite om italiensk tiramisu. Smaksätt ljusa veteskorpor med sockerlag, bred på gräddkokta mannagryn och bjud med hackade pistagenötter.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2015
Ingredienser
10-12 bitar
12 ljusa veteskorpor (av formbrödstyp, t ex. av märket Brandt)
2 dl vatten
2 dl strösocker (till lagen + 2 msk till kakan)
3 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
4 msk mannagryn
2 msk majsstärkelse
1 l mjölk (3%)
100 g hackade pistagenötter
För alla
Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria skorpor/bröd, laktosfri mjölk och grädde
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria skorpor/bröd, byt ut mjölk och grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj bröd utan ägg.
Gör så här
Näringsberäkningen är per bit, räknad på 12 bitar.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1343 KJ / 321 kCal
Fett17 g
Salt0.1 g
Kolhydrater35 g
Protein7 g
Kommentarer