Barazek - sesamkakor

Betyg 3.1 av 5.
8 personer har röstat
1
Barazek - sesamkakor

Barazek, sesamkakor från mellanöstern, ett spännande och annorlunda recept på kakor. Sesamkakorna, som du doppar i en sockerlag, får ett knaprigt täcke av sesamfrön och pistagenötter.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2010

Barazek - sesamkakor

Ingredienser

55 st
3 dl  mannagryn
8 dl  vetemjöl
2 1/2 dl  socker
1 dl  torrmjölkspulver
1/2 msk  torrjäst för söta degar
ev 1/2 msk  mahlab (arabisk krydda, kan uteslutas)
300 g  rumsvarmt smör
2 1/2 dl  vatten
3 dl  sesamfrön
1 msk  smält smör
1 msk  sockerlag (se nedan)
1 1/2 dl  hackade pistagenötter (naturella)

Sockerlag

5 dl  socker
5 dl  vatten
1 msk  smält smör

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
8 personer har röstat

Kommentar

Verkligen goda kakor!

Birgitta

2016-10-13

Testa liknande recept

Nammoorah - mjuk mannagrynskaka
Betyg 3.3 av 5.
36 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tiramisu på arabiska
Betyg 2.4 av 5.
52 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Basbousa - mannagrynskaka
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kabsa - lamm och ris med kryddor från Mellanöstern
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Labneh med pesto och nötter
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pistage- och myntapesto
Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga