Barazek - sesamkakor | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Barazek - sesamkakor

Barazek, sesamkakor från mellanöstern, ett spännande och annorlunda recept på kakor. Sesamkakorna, som du doppar i en sockerlag, får ett knaprigt täcke av sesamfrön och pistagenötter.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 55 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Blanda mannagryn, mjöl, socker, torrmjölk, jäst och ev mahlab i en skål. Arbeta ner smöret med fingertopparna till en smulig deg, eller blanda hastigt i matberedare.
  3. Gör en grop i mitten och häll i vattnet. Eller tillsätt vattnet till degen i matberedaren. Arbeta samman till en deg, den blir ganska kladdig.
  4. Sockerlag: Koka upp socker och vatten i en kastrull. Ta från värmen och låt svalna.
  5. Rulla degen till små bollar med lätt mjölade händer. Platta till dem med handflatan. Blanda sesamfrön, smält smör och sockerlag. Tryck ena sidan av kakan först i de hackade pistaschnötterna och sedan den andra sidan i sesamfröblandningen.
  6. Lägg kakorna på en bakpappersklädd plåt och grädda i ugnen ca 10 minuter. Låt svalna och servera.

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 55 st
  • 3 dl mannagryn
  • 8 dl vetemjöl
  • 2 1/2 dl socker
  • 1 dl torrmjölkspulver
  • 1/2 msk torrjäst för söta degar
  • ev 1/2 msk mahlab (arabisk krydda, kan uteslutas)
  • 300 g rumsvarmt smör
  • 2 1/2 dl vatten
  • 3 dl sesamfrön
  • 1 msk smält smör
  • 1 msk sockerlag (se nedan)
  • 1 1/2 dl hackade pistagenötter (naturella)
Sockerlag
  • 5 dl socker
  • 5 dl vatten
  • 1 msk smält smör
Lägg till i inköpslistan