Barazek - sesamkakor

Betyg 3.1 av 5.
8 personer har röstat
1
Barazek - sesamkakor

Barazek, sesamkakor från mellanöstern, ett spännande och annorlunda recept på kakor. Sesamkakorna, som du doppar i en sockerlag, får ett knaprigt täcke av sesamfrön och pistagenötter.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2010

Barazek - sesamkakor

Ingredienser

55 st
3 dl mannagryn
8 dl vetemjöl
2 1/2 dl socker
1 dl torrmjölkspulver
1/2 msk torrjäst för söta degar
ev 1/2 msk mahlab (arabisk krydda, kan uteslutas)
300 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl vatten
3 dl sesamfrön
1 msk smält smör
1 msk sockerlag (se nedan)
1 1/2 dl hackade pistagenötter (naturella)

Sockerlag

5 dl socker
5 dl vatten
1 msk smält smör

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
8 personer har röstat

Kommentar

Verkligen goda kakor!

Birgitta

2016-10-13

Testa liknande recept

Nammoorah - mjuk mannagrynskaka
Betyg 3.3 av 5.
36 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Basbousa - mannagrynskaka
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Friterade indiska mannagrynssnacks
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tiramisu på arabiska
Betyg 2.4 av 5.
53 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Libanesisk pickles
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Syriansk dobo – Lammstek med bulgur
Betyg 4.4 av 5.
95 personer har röstat
Över 60 min att tillaga