Barazek - sesamkakor
Barazek, sesamkakor från mellanöstern, ett spännande och annorlunda recept på kakor. Sesamkakorna, som du doppar i en sockerlag, får ett knaprigt täcke av sesamfrön och pistagenötter.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2010
Ingredienser
55 st
3 dl mannagryn
8 dl vetemjöl
2 1/2 dl socker
1 dl torrmjölkspulver
1/2 msk torrjäst för söta degar
ev 1/2 msk mahlab (arabisk krydda, kan uteslutas)
300 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl vatten
3 dl sesamfrön
1 msk smält smör
1 msk sockerlag (se nedan)
1 1/2 dl hackade pistagenötter (naturella)
Sockerlag
5 dl socker
5 dl vatten
1 msk smält smör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Verkligen goda kakor!
Birgitta
2016-10-13