Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Tiramisu med rom och pepparkakor

Tiramisu är en klassisk italiensk efterrätt, här i julskrud med pepparkakor och rom. En oemotståndlig dessert till jul med mascarpone, starkt kaffe, rivet citronskal och fluffigt vispade äggvitor. Servera gärna pepparkakstiramisun i snygga glas efter julbordet, på julfesten eller nyår. Mums!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa äggulor och socker poröst. Vispa äggvitan till hårt skum. Vänd ner mascarponen och äggvitan lite i taget i äggulepöset. Riv det yttersta skalet av citronen. Rör ner det.
  2. Lägg hälften av pepparkakorna i portionsglas eller i en form. Blanda kaffe med rom. Droppa hälften av kaffet över pepparkakorna. Bred på hälften av mascarponeblandningen.
  3. Lägg på resten av pepparkakorna och droppa över kaffet. Avsluta med mascarponeblandning.
  4. Låt stå minst 5 timmar i kylskåp (gärna över natten).
  5. Garnering: Sikta över kakao före servering.

För alla

Rätten innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria pepparkakor.

Tips

Grundreceptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 bufféportioner.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 äggulor
  • 4 msk strösocker
  • 1 äggvita
  • 500 g mascarpone (italiensk färskost)
  • 1 citron
  • 20 pepparkakor
  • 1 dl kallt starkt kaffe
  • 1 msk romarom
Till garnering
  • kakao
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3413 kJ / 826 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer