Tiramisu är en klassisk italiensk efterrätt, här i julskrud med pepparkakor och rom. En oemotståndlig dessert till jul med mascarpone, starkt kaffe, rivet citronskal och fluffigt vispade äggvitor. Servera gärna pepparkakstiramisun i snygga glas efter julbordet, på julfesten eller nyår. Mums!
Rätten innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria pepparkakor.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Anneli
2022-12-06Undrar precis som Åsa hur mkt man ska ha om man använder riktig rom? Tycker även det låter mkt med en msk om man använder romarom 🤔?
Åsa
2020-12-20Om jag skulle använda riktig rom istället för romarom, hur mycket skulle ni rekommendera? Tack på förhand!
Linnéa
2018-12-23Fråga: De står "lägg hälften av pepparkakorna i portion glas." De står ingenting om att man ska krossa pepparkakorna, men på bilden ser de ju ut som pepparkakskross.. så ska man ha hela pepparkakor eller krossade?
Redaktionen ICAse
2019-01-03Hej Linnéa! Tusen tack för att du hörde av dig till oss så vi kan ändra i receptet. Klart det ska vara krossade pepparkakor. Hälsningar Michelle