Tiramisu med rom och pepparkakor

51
3
Tiramisu med rom och pepparkakor

Tiramisu är en klassisk italiensk efterrätt, här i julskrud med pepparkakor och rom. En oemotståndlig dessert till jul med mascarpone, starkt kaffe, rivet citronskal och fluffigt vispade äggvitor. Servera gärna pepparkakstiramisun i snygga glas efter julbordet, på julfesten eller nyår. Mums!

Tiramisu med rom och pepparkakor

Ingredienser

4 portioner
4 äggulor
4 msk strösocker
1 äggvita
500 g mascarpone (italiensk färskost)
1 citron
20 pepparkakor
1 dl kallt starkt kaffe
1 msk romarom

Till garnering

kakao

För alla

Rätten innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria pepparkakor.

Gör så här

Tips

Grundreceptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 bufféportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

51

Kommentarer

Anneli

2022-12-06

Undrar precis som Åsa hur mkt man ska ha om man använder riktig rom? Tycker även det låter mkt med en msk om man använder romarom 🤔?

Åsa

2020-12-20

Om jag skulle använda riktig rom istället för romarom, hur mycket skulle ni rekommendera? Tack på förhand!

Linnéa

2018-12-23

Fråga: De står "lägg hälften av pepparkakorna i portion glas." De står ingenting om att man ska krossa pepparkakorna, men på bilden ser de ju ut som pepparkakskross.. så ska man ha hela pepparkakor eller krossade?

Redaktionen ICAse

2019-01-03

Hej Linnéa! Tusen tack för att du hörde av dig till oss så vi kan ändra i receptet. Klart det ska vara krossade pepparkakor. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 3413 KJ / 826 kCal
Fett 75.8 g
Kolhydrater 25 g
Protein 8.6 g
Läs mer om näringsvärden