Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Pepparkakstiramisu med fruktkompott

Denna vintriga pepparkakstiramisu med fruktkompott är mycket uppskattad efterrätt. Låt din goda tiramisu med härlig smak av pepparkaka och kaffe stelna ordentligt och servera den sedan med en söt fruktkompott med exotisk smak.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skilj gulorna från vitorna. Vispa äggulor och florsocker poröst.
  2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
  3. Riv skalet av apelsinen och pressa ur juicen. Blanda skalet med mascarpone.
  4. Vispa ner mascarponekrämen i äggulevispet.  Vänd sedan försiktigt ner äggvitorna.
  5. Skär pepparkakorna i stavar. Blanda kaffe, pressad apelsinjuice och strösocker i en skål. Doppa kakorna hastigt i kaffeblandningen.
  6. Varva pepparkakor och mascarponekrämen i en form (ca 10 x 20 cm, för 4 port).
  7. Låt stå kallt minst 1 timme. Sikta över kakao med hjälp av en tesil.
  8. Fruktkompott: Skala, kärna ur och skär frukterna i bitar. Koka upp socker, vatten och citrongräs.
  9. Lägg frukten i sockerlagen. Låt svalna.
  10. Servera tiramisun med fruktkompott.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 ägg
  • 2 msk florsocker
  • 1/2 dl pressad apelsinjuice
  • 250 g mascarpone
  • 1/2 dl kallt espressokaffe eller starkt bryggkaffe
  • 2 msk strösocker
  • ca 12 stora pepparkakor
  • 2 msk kakao
Fruktkompott
  • 500 g frukt (t ex 1/2 papaya, 1/2 mango, 1/3 ananas eller 4 physalis)
  • 1 dl råsocker eller brun farin
  • 1 dl vatten
  • 1 stjälk citrongräs
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?