Pepparkakstiramisu med fruktkompott

Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
1
Pepparkakstiramisu med fruktkompott

Denna vintriga pepparkakstiramisu med fruktkompott är mycket uppskattad efterrätt. Låt din goda tiramisu med härlig smak av pepparkaka och kaffe stelna ordentligt och servera den sedan med en söt fruktkompott med exotisk smak.

Pepparkakstiramisu med fruktkompott

Ingredienser

4 portioner
2   ägg
2 msk  florsocker
1/2 dl  pressad apelsinjuice
250 g  mascarpone
1/2 dl  kallt espressokaffe eller starkt bryggkaffe
2 msk  strösocker
ca 12   stora pepparkakor
2 msk  kakao

Fruktkompott

500 g  frukt (t ex 1/2 papaya, 1/2 mango, 1/3 ananas eller 4 physalis)
1 dl  råsocker eller brun farin
1 dl  vatten
1   stjälk citrongräs

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat

Kommentar

Stora pepparkakor? Är det stora platta, eller är det en tjockare pepparkaka?

Yvonne

2023-12-24

Testa liknande recept

Tiramisu med pepparkakor
Betyg 3.1 av 5.
51 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tiramisu med bär
Betyg 2.8 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tiramisu med blodapelsin och mynta
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Olsson & Barcks tiramisu
Betyg 2.5 av 5.
31 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tiramisu i glas
Betyg 4.6 av 5.
110 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fryst vaniljtiramisu med jordgubbar
Betyg 3.1 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga