Pepparkakstiramisu med fruktkompott

Denna vintriga pepparkakstiramisu med fruktkompott är mycket uppskattad efterrätt. Låt din goda tiramisu med härlig smak av pepparkaka och kaffe stelna ordentligt och servera den sedan med en söt fruktkompott med exotisk smak.

Ingredienser
4 portioner
2 ägg
2 msk florsocker
1/2 dl pressad apelsinjuice
250 g mascarpone
1/2 dl kallt espressokaffe eller starkt bryggkaffe
2 msk strösocker
ca 12 stora pepparkakor
2 msk kakao
Fruktkompott
500 g frukt (t ex 1/2 papaya, 1/2 mango, 1/3 ananas eller 4 physalis)
1 dl råsocker eller brun farin
1 dl vatten
1 stjälk citrongräs
Gör så här
01:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentar
Stora pepparkakor? Är det stora platta, eller är det en tjockare pepparkaka?
Yvonne
2023-12-24