Pepparkakor med citrusmascarpone

Betyg 4.3 av 5.
14 personer har röstat
4
Pepparkakor med citrusmascarpone

Fängslande god och krämig mascarpone smaksatt med apelsin, citron, vaniljsocker och en aning salt. Bred röran på pepparkakor. En verkligt njutningsfull upplevelse.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2009

Pepparkakor med citrusmascarpone

Ingredienser

1 sats
1 apelsin
1/2 citron
250 g mascarpone (färskost)
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
pepparkakor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Helt fantastiskt smak. Kan man också göra vegan (på macka)

Pamela

2022-12-17

Gott! Men dagen efter arbetstid den väldigt rinnig...

Josefin

2021-12-05

Detta recept använde jag första gången 2009 på en glögg- och lunchbuffé med goda vänner (21 personer), men i stället för vanliga pepparkakor har jag ett mjukt grovt pepparkaksböd (innehållande bl a engelsk apelsinmarmelad). Denna kombination är, i mitt tycke, ännu godare! Att det uppskattades av gästerna, behöver jag väl egentligen inte tillägga! Ps I år var vi 29 personer! Ds MVH Britta

Britta

2010-12-13

Testa liknande recept

Snabbvarvad julcoupe
Betyg 3.1 av 5.
11 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Trifle med pepparkaka
Betyg 4.4 av 5.
56 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tiramisu med pepparkakor
Betyg 3.1 av 5.
51 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kanelstekta äpplen med apelsinmascarpone
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pepparkaksglass
Betyg 3.4 av 5.
17 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Glace au four med mascarponeglass, apelsin och hallon
Betyg 4.5 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga