Sommarsensation

9
3
Sommarsensation

Sommarsensation är en oklanderlig dessert som är både luxuös och välsmakande! Varva de tre lagren bestående av söt jordgubbsmousse, flädergelé och en botten av savoiardikex i glas en stund innan de ska avnjutas med maräng och jordgubbar på toppen.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2009

Sommarsensation

Ingredienser

4 portioner

Mousse

4/5 dl färska jordgubbar
1 dl vispgrädde
75 g vit choklad
1 äggula (rumstempererad)

Botten

4 savoiardikex
4 msk konc flädersaft

Flädergelé

1/2 gelatinblad
1/2 dl konc flädersaft
1 krm vaniljsocker
2 msk vatten

Till servering

maränger, jordgubbar och citronmeliss

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Redaktionen

2009-06-22

Hej! Kan bli lätt rosa, beror på hur mycket och hur färgrika jordgubbarna är.

Monika

2009-06-19

Min mousse blev rosa. Jag undrar om de verkligen hade jordgubbar i versionen de fotograferade. Men det blev gott. En sak att tänka på är att låta moussen stelna ordentligt innan man häller på gelen, och se till att gelen är kall också. Jag slarvade lite, och då blandade sig moussen i gelen, och det såg inte bra ut. Nästa gång kanske jag gör första delen kvällen innan eller så.

Karna

2009-06-16

En undran bara? På bilden är blandningen/moussen vit, men i receptet så står det att man ska blanda det med jordgubbspurén.MEN blir det inte rosa då??? /Cecilia

Näringsvärde per portion

Energi 1280 KJ / 306 kCal
Fett 16 g
Salt 0.3 g
Kolhydrater 39 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden