Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Sommarsensation

Sommarsensation är en oklanderlig dessert som är både luxuös och välsmakande! Varva de tre lagren bestående av söt jordgubbsmousse, flädergelé och en botten av savoiardikex i glas en stund innan de ska avnjutas med maräng och jordgubbar på toppen.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mousse: Mixa jordgubbarna med stavmixer till en puré.
  2. Vispa grädden fast.
  3. Smält den vita chokladen i vattenbad.
  4. Vispa upp äggulan.
  5. Häll chokladen över ägggulan, rör runt så att det blandar sig. Blanda i grädden och jordgubbspurén.
  6. Botten: Bryt kexen och fördela i glas (1 glas per port).
  7. Häll först på flädersaften och sedan moussen.
  8. Låt glasen stå i kylen i 2-3 timmar.
  9. Flädergelé: Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 minuter. Ta upp och smält i kastrull med saft, vatten och vaniljsocker. Låt svalna något och häll över moussen.
  10. Ställ kallt minst 1 timme.
  11. Servering: Dekorera glasen med brutna bitar maräng, skivade jordgubbar och en kvist citronmeliss.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Mousse
  • 0,8 dl färska jordgubbar
  • 1 dl vispgrädde
  • 75 g vit choklad
  • 1 äggula (rumstempererad)
Botten
  • 4 savoiardikex
  • 4 msk konc flädersaft
Flädergelé
  • 1/2 gelatinblad
  • 1/2 dl konc flädersaft
  • 1 krm vaniljsocker
  • 2 msk vatten
Till servering
  • maränger, jordgubbar och citronmeliss
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1280 kJ / 306 kCal