Sommarsensation
Sommarsensation är en oklanderlig dessert som är både luxuös och välsmakande! Varva de tre lagren bestående av söt jordgubbsmousse, flädergelé och en botten av savoiardikex i glas en stund innan de ska avnjutas med maräng och jordgubbar på toppen.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2009
Ingredienser
4 portioner
Mousse
4/5 dl färska jordgubbar
1 dl vispgrädde
75 g vit choklad
1 äggula (rumstempererad)
Botten
4 savoiardikex
4 msk konc flädersaft
Flädergelé
1/2 gelatinblad
1/2 dl konc flädersaft
1 krm vaniljsocker
2 msk vatten
Till servering
maränger, jordgubbar och citronmeliss
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1280 KJ / 306 kCal
Fett16 g
Salt0.3 g
Kolhydrater39 g
Protein4 g
Kommentarer
Hej! Kan bli lätt rosa, beror på hur mycket och hur färgrika jordgubbarna är.
Redaktionen
2009-06-22Min mousse blev rosa. Jag undrar om de verkligen hade jordgubbar i versionen de fotograferade. Men det blev gott. En sak att tänka på är att låta moussen stelna ordentligt innan man häller på gelen, och se till att gelen är kall också. Jag slarvade lite, och då blandade sig moussen i gelen, och det såg inte bra ut. Nästa gång kanske jag gör första delen kvällen innan eller så.
Monika
2009-06-19En undran bara? På bilden är blandningen/moussen vit, men i receptet så står det att man ska blanda det med jordgubbspurén.MEN blir det inte rosa då??? /Cecilia
Karna
2009-06-16