Blodapelsindessert med mascarpone och pumpakärnor
Efterrätt med blodapelsin som är både söt, syrlig, god och enkel att laga. De smörstekta havregrynen och pumpakärnorna toppade med honung ger perfekt krisp och sötma. Bred mascarpone i botten på en tallrik och toppa med havregryn, pumpafrön och aromatiska blodapelsinskivor.
Ingredienser
4 portioner
4 blodapelsiner
1 dl havregryn
1 dl pumpakärnor
25 g smör
1 msk flytande honung
2 dl mascarpone
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj havregryn framställda av ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör. byt mascarpone mot laktosfri smetana eller laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin eller olja. Byt mascarpone mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Mascarpone går fint att variera med ricotta.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1798 KJ / 430 kCal
Fett31 g
Salt0.8 g
Kolhydrater25 g
Protein12 g
Kommentarer