Blodapelsindessert med mascarpone och pumpakärnor

1
0
Blodapelsindessert med mascarpone och pumpakärnor

Efterrätt med blodapelsin som är både söt, syrlig, god och enkel att laga. De smörstekta havregrynen och pumpakärnorna toppade med honung ger perfekt krisp och sötma. Bred mascarpone i botten på en tallrik och toppa med havregryn, pumpafrön och aromatiska blodapelsinskivor.

Blodapelsindessert med mascarpone och pumpakärnor

Ingredienser

4 portioner
4 blodapelsiner
1 dl havregryn
1 dl pumpakärnor
25 g smör
1 msk flytande honung
2 dl mascarpone

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj havregryn framställda av ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör. byt mascarpone mot laktosfri smetana eller laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin eller olja. Byt mascarpone mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Mascarpone går fint att variera med ricotta.

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1798 KJ / 430 kCal
Fett 31 g
Salt 0.8 g
Kolhydrater 25 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden