Blodapelsindessert med mascarpone och pumpakärnor

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
0
Blodapelsindessert med mascarpone och pumpakärnor

Efterrätt med blodapelsin som är både söt, syrlig, god och enkel att laga. De smörstekta havregrynen och pumpakärnorna toppade med honung ger perfekt krisp och sötma. Bred mascarpone i botten på en tallrik och toppa med havregryn, pumpafrön och aromatiska blodapelsinskivor.

Blodapelsindessert med mascarpone och pumpakärnor

Ingredienser

4 portioner
4   blodapelsiner
1 dl  havregryn
1 dl  pumpakärnor
25 g  smör
1 msk  flytande honung
2 dl  mascarpone

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj havregryn framställda av ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör. byt mascarpone mot laktosfri smetana eller laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin eller olja. Byt mascarpone mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Mascarpone går fint att variera med ricotta.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1798 KJ / 430 kCal
Fett31 g
Salt0.8 g
Kolhydrater25 g
Protein12 g

Testa liknande recept

Tiramisu med blodapelsin
Betyg 3.3 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tiramisu med blodapelsin och mynta
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pistage- och mandelgratinerad blodapelsin
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Syrlig smoothie med blodapelsin
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Blodapelsinjuice med äpple, palsternacka och basilika
Betyg 3.2 av 5.
65 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Marängtoppade apelsinhalvor
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga