Tiramisu för många

498
12
Tiramisu för många

Tiramisu är en klassisk italiensk dessert. Namnet betyder "pigga upp mig" och det gör den verkligen skäl för. Täck kaffedoppade savoiardikex med den lenaste krämen gjord på ägg, mascarpone, mandellikören amaretto och socker. Pudra över kakao och hugg in!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2015

Tiramisu för många

Ingredienser

8 portioner
3
äggulor
500 g
mascarpone
1/2 dl
Amaretto eller mörk rom
3
äggvitor
1 dl
strösocker
ca 20
savoiardikex
1 1/2 dl
kallt espresso eller starkt bryggkaffe
-
kakao att pudra över

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria kex.
Gör laktosfri: byt ut mascarpone mot t ex laktosfri färskost eller crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mascarpone mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Dubbla satsen och gör tiramisun i långpanna – perfekt om du ska ha riktigt många gäster.

Vad tyckte du om receptet?

498

Kommentarer

Ida

2020-12-31

Har gjort detta recept många gånger, resultatet alltid lyckat! Vispar dock vitor och socker först, så slipper man diska visparna efter gulorna. Bästa amaretton heter DISARRONNO original. Snåla inte på kaffet, och gör tiramisun i god tid, på morgonen eller kvällen innan, så hinner smakerna sugas in i kexen! Imponerar.

Anna

2020-02-01

Mycket bra recept! Hittade bortglömda Mariekex i skåpet som fick bli botten den här gången. Fungerade utmärkt 😊

Greta

2020-01-04

Blev mycket god med mörk rom! Man ska vispa mycket så blir den bra!

Näringsvärde per portion

Energi 1475 KJ / 352 kCal
Fett 24 g
Salt 1 g
Kolhydrater 24 g
Protein 10 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept