Tiramisu för många
Tiramisu är en klassisk italiensk dessert. Namnet betyder "pigga upp mig" och det gör den verkligen skäl för. Täck kaffedoppade savoiardikex med den lenaste krämen gjord på ägg, mascarpone, mandellikören amaretto och socker. Pudra över kakao och hugg in!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2015
Ingredienser
8 portioner
3 äggulor
500 g mascarpone
1/2 dl amaretto eller mörk rom
3 äggvitor
1 dl strösocker
ca 20 savoiardikex
1 1/2 dl kallt espresso eller starkt bryggkaffe
kakao att pudra över
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1475 KJ / 352 kCal
Fett24 g
Salt1 g
Kolhydrater24 g
Protein10 g
Kommentarer
Var hittar man dom glutenfria savoiardikexen då? Finns inte på Ica eller någon annan butik jag har stött på. Antar att man måste söka upp dessa online o beställa hem..vilket genast blev ett projekt. Synd att Ica som har så bra glutenfritt sortiment i övrigt, aldrig kan ta in någon variant av dem glutenfria.. Se gärna detta som ett önskemål, så att jag i framtiden kanske hittar dessa på min närmaste kvantum-butik på Södermalm/Hornstull :) Mvh Sofia
Sofia
2024-03-25Mycket god och enkel att göra!
Katarina
2023-04-14Har gjort detta recept många gånger, resultatet alltid lyckat! Vispar dock vitor och socker först, så slipper man diska visparna efter gulorna. Bästa amaretton heter DISARRONNO original. Snåla inte på kaffet, och gör tiramisun i god tid, på morgonen eller kvällen innan, så hinner smakerna sugas in i kexen! Imponerar.
Ida
2020-12-31