Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Tiramisu för många

Tiramisu är en klassisk italiensk dessert. Namnet betyder "pigga upp mig" och det gör den verkligen skäl för. Täck kaffedoppade savoiardikex med den lenaste krämen gjord på ägg, mascarpone, mandellikören amaretto och socker. Pudra över kakao och hugg in!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa ihop äggulor och mascarpone med amaretto eller rom till en slät smet.
  2. Vispa äggvitorna till ett fast skum med elvisp. Tillsätt sockret, lite i taget under vispning. Vispa tills smeten är fast och blank.
  3. Vänd ner äggvitevispet i mascarponesmeten.
  4. Doppa den sockrade sidan av kexen hastigt i kaffe och lägg i botten av en form, ca 20 x 30 cm.
  5. Häll smeten över kexen och ställ övertäckt i kylen minst 5 timmar, gärna över natten. Hit kan förberedas 1–2 dagar i förväg.
  6. Ca 1 timme före servering: Ta ut tiramisun ur kylen. Pudra över kakao.

För alla

Gör glutenfri: Välj glutenfria kex.
Gör laktosfri: Byt ut mascarpone mot t ex laktosfri färskost och kontrollera innehållet i kexen.
Gör mjölkproteinfri: Byt mascarpone mot mjölkproteinfri färskost eller tofu. Kontrollera innehållet i kexen.
Innehåller ägg.

Tips

Dubbla satsen och gör tiramisun i långpanna – perfekt om du ska ha riktigt många gäster.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 3 äggulor
  • 500 g mascarpone
  • 1/2 dl Amaretto eller mörk rom
  • 3 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • ca 20 savoiardikex
  • 1 1/2 dl kallt espresso eller starkt bryggkaffe
  • kakao att pudra över
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1475 kJ / 352 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer