Tiramisu är en klassisk italiensk dessert. Namnet betyder "pigga upp mig" och det gör den verkligen skäl för. Täck kaffedoppade savoiardikex med den lenaste krämen gjord på ägg, mascarpone, mandellikören amaretto och socker. Pudra över kakao och hugg in!
Ett recept från:
Buffé
nr 4,
2015
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria kex.
Gör laktosfri: byt ut mascarpone mot t ex laktosfri färskost eller crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mascarpone mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ida
2020-12-31Har gjort detta recept många gånger, resultatet alltid lyckat! Vispar dock vitor och socker först, så slipper man diska visparna efter gulorna. Bästa amaretton heter DISARRONNO original. Snåla inte på kaffet, och gör tiramisun i god tid, på morgonen eller kvällen innan, så hinner smakerna sugas in i kexen! Imponerar.
Anna
2020-02-01Mycket bra recept! Hittade bortglömda Mariekex i skåpet som fick bli botten den här gången. Fungerade utmärkt 😊
Greta
2020-01-04Blev mycket god med mörk rom! Man ska vispa mycket så blir den bra!